Greatest gayest

Voor de die-hard lijstjesfreak die dacht dat het niet meer gekker kon, is er nu de  top 100 van greatest gayest albums of all time. Zoiets als de BNN Homo 100 maar dan zonder Gordon, Joling, Village People, Marianne Rosenberg en flauwe grappen. Nee, met een nummer 1 als deze kun je gerust voor de dag komen. De volledige lijst vind je hier en de hamvraag is de volgende: "What makes an album great? And perhaps even more critical for this list, what makes a great album gay?" Dat laatste zou ik niet weten maar het geeft me wel mooi een reden om jullie weer eens lastig te vallen met een antiek stukje Bowie.

6 thoughts on “Greatest gayest

  1. Terwijl ik die lijst door zit te kijken, vraag ik me af wat er dan zo gay moet zijn aan onder andere Sgt Pepper van the Beatles, Grace van Jeff Buckley, Nevermind van Nirvana, Nina Simone, en The Smiths. Wat si er dan zo gay aan die platen? Ligt misschien aan mij, maar dat begrijp ik niet

  2. @Peter: in het geval van The Smiths is het niet zo moeilijk. Over Morrissey’s seksuele identiteit wordt al jarenlang gespeculeerd (en hij doet daar zelf graag aan mee) en veel Smithsteksten bevatten verwijzingen naar homoseksuele thema’s. (O.a. How soon is now, Shakespeare’s sister).

  3. De seksuele geaardheid van zanger/zangeres/bandleden is inderdaad maar één van de criteria. De zanger/zangeres zelf kan ook een gay icon zijn (afgezien van geaardheid) of het album spreekt op andere wijzen (keuze/behandeling/uitvoering van bepaalde onderwerpen) aan bij (een deel van) de gay community.

    Bij Out zelf staan overigens kleine ‘verantwoordingen’ bij een aantal van de albums: http://out.com/detail.asp?id=24081

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s