Richard Wright (28/07/1943 – 15/09/2008)

Zojuist bereikte me vanuit Londen, via sms, het trieste bericht dat Pink Floyd toetsenist, zanger en songschrijver Richard Wright vandaag is overleden na een oneerlijke strijd tegen een verschrikkelijke ziekte. De man die middels zijn mysterieuze soms oosters aandoende orgelklanken een stevig stempel drukte op de Pink Floyd sound van de late jaren zestig en de vroege seventies. De man wiens zoetgevoosde stemgeluid menigeen wist te betoveren in ‘Echoes’. De man die op ‘The Dark Side Of The Moon’ van achter zijn piano op indrukwekkende wijze de hemel bestormde. De man die twee jaar geleden weer helemaal terug leek tijdens David Gilmour’s ‘On An Island’ Tour. Richard Wright is vijfenzestig jaar geworden. ‘The Great Gig In The Sky’ zal nooit meer hetzelfde klinken. Godverdomme!

6 thoughts on “Richard Wright (28/07/1943 – 15/09/2008)

  1. ik wist het ook niet dat ie ziek was, schrok er behoorlijk van. Ik vond em tijdens de On an Island echt fantastisch, hij had toen echt ongelofelijke zin in muziek, dat spreekt ie ook uit bij interviews op de dvd. Hij heeft verdomd mooie dingen nagelaten.

  2. Pink Floyd was geen geen band, maar een legende, een sprookje dat nu alleen nog maar voort leeft via de muziek. Ze waren vernieuwend, maakte goed doordachte muziek met de middelen die toen beschikbaar waren. Dit is en wordt nooit meer ge-evenaard. Zelfs niet meer met de modernste technieken. Zij waren de iconen van de muziek, mijn helden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s