Live 2010

Het is weer zo ver: lijstjestijd. Te beginnen met de tien concerten die de afgelopen twaalf maanden op ondergetekende de meeste indruk maakten. Net als in 2009 is het Damon Albarn die op Head Music als grote triomfator het eremetaal weggrist. Toen met Blur, deze keer als kapitein van Gorillaz. Muzikaal onvergelijkbaar maar beiden onnavolgbaar. “Gorillaz geven duizelingwekkende rockshow” kopte het Parool en OOR repte het over “een briljante avond muziekgeschiedenis.” Zelfs de Volkskrant vond het “2 uur lang een amusante boel” al kwam het er zoals verwacht toch weer wat zuinigjes uit. Metro noemde het “weergaloos”, De Wereld Van Morgen “groots”. Nu.nl constateerde “muzikaal en visueel geweld” waar de maximale waardering van muziek.nl ook al nergens onduidelijkheid over liet bestaan. En Hester van NRC zat een dag later nog na te trillen van “het concert van het Jaar.” Bij mij lopen de rillingen nog over de rug als ik anderhalve maand later ‘Plastic Beach’ opzet en terugdenk aan die memorabele avond in Amsterdam.

1. Gorillaz – Heineken Music Hall – Amsterdam

2. The Coral – Luxor, Keulen

3. !!! – Gebäude 9, Keulen

4. Kasabian – Paradiso, Amsterdam

5. Crosby, Stills & Nash – Bospop, Weert

6. Paul Weller – Effenaar, Eindhoven

7. Brett Anderson – Luxor, Keulen

8. Fish – De Bosuil, Weert

9. Foals – Pukkelpop, Hasselt

10. Gossip – Pinkpop, Landgraaf

Net buiten de boot helaas maar een stevige eervolle vermelding waard want absoluut top: The Cult – Pinkpop Classic, Landgraaf / Iggy And The Stooges – Pinkpop Classic, Landgraaf / The Hickey Underworld – Brookpop, Hoensbroek / Senser – Nieuwe Nor, Heerlen / Echo & The Bunnymen – Sinners Day, Hasselt / Queens Of The Stone Age – Pukkelpop, Hasselt. Alle concertverslagen lees je hierrr.

Update 31-12: Damn! Was ik zo druk bezig om mijn lijstjes nog dit kalenderjaar online te krijgen dat ik het uiterst straffe concert van Delphic (Gebäude 9, Keulen) over het hoofd zag. Top 10 waardig en derhalve hier nog even dik verdiend in het zonnetje (wel ff scrollen). Met terugwerkende kracht op plaats 8, zullen we maar zeggen. Sorry Beth.

1 thought on “Live 2010

  1. Mooi lijsje met een aantal overeenkomsten met die van mij. Uiteraard 🙂 Ik blijf het zonde vinden dat Suede door die stomme sneeuw geen kans heeft gekregen om na 7 jaar weer in je lijstje te komen.

    Btw, concertagenda voor 2011 is alweer aardig gevuld, goed bezig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s