Silent remií

Nu de hypes uit de UK zich sneller afwisselen dan je ‘NME’ kunt zeggen hebben de platenmaatschappijen door dat elke sappige debuterende band zo veel mogelijk uitgeperst dient te worden voordat het te laat is. Zo schaamt men zich er niet voor om singles binnen een jaar te re-releasen of in diezelfde periode een album plotsklaps van allerlei extra’s te voorzien. De stropdassen achter Bloc Party kwamen zo op het idee om het zeer succesvolle en sublieme ‘Silent Alarm‘ in zijn geheel opnieuw uit te brengen, zij het in geremixte versie. Ondanks dat er een groot aantal namen van formaat aan het werk werden gezet (Whitey, Ladytron, Engineers, Mogway, etc. etc.) voegen de nieuwe versies helemaal niets aan de originelen toe. Sterker nog; geen enkele remix klinkt pakkender of swingender dan het catchy origineel. De enige positieve uitschieter is de Phone’s disco edit van ‘Banquet’, maar die stond ook al op de ‘Bloc Party EP’ en dus reeds in de platenkast van de Blocheads. Wat mij betreft kan ‘Silent Alarm Remií’ direct in de uitverkoop en zijn de euro’s van de verstandige muziekliefhebber beter besteed aan deze schijf.

‘Silent Alarm Remií’ is te beluisteren op de 3 Voor 12 luisterpaal.

3 thoughts on “Silent remií

  1. Ik vind “Luno” een aardig nummer. In de remix is het nummer stukken mooier. Minder bombastisch en een andere aangenamere akoestiek. Minder nagalm. Minder herrie! Ook de stemmen lijken “bijgeknipt”. Als ik moet kiezen tussen het origineel en de remix-versie zou het de laatste worden, maar aangezien me maar twee of drie nummers interesseren worden het gewone downloadjes.

  2. maar ja, de “remix” van luno op de remixplaat is niet echt een remix, maar een cover gemaakt door death from above 1979… tuurlijk dat het dan heel anders klinkt. ook al klinkt het veel te braaf en netjes voor dfa1979 vind ik persoonlijk. ik heb toch wel eens een leuke remix van luno gehoord, maar ik moet even nadenken welke het was… *denk denk*
    heb hem gevonden: het is de “polysics harajuku remix”. ik vraag me eigenlijk wel af waar je hem zou kunnen kopen, op welke single ofzo hij zou staan… iemand een idee?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s