Dazzled Kid – De Nieuwe Nor, Heerlen (17-3-2011)

Met Voicst heb ik nooit iets gehad maar het album ‘Fire Needs Air’, waarmee diens voorman Tjeerd Bomhof als Dazzled Kid onlangs op de proppen kwam, verraste me in grote mate. Frisse popsongs met internationale allure, muzikaal avontuurlijk en op aanstekelijke wijze uitgevoerd. Het kan dus blijkbaar wél in dit door Kane-diarree, Borsato-galm en Bløf-rijmelarij geteisterde kikkerlandje.

De vraag was dan ook of Dazzled Kid live eveneens zou weten te overtuigen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: het antwoord is ja. Samen met zijn enthousiaste zeskoppige band nam Bomhof het Heerlense publiek bij de hand voor een muzikale reis vol surprises, kwinkslagen én uitstekende liedjes. Intieme ballads, punky popsongs, loepzuivere samenzang, een voorzichtige polka, relaxte jazzy passages en met een belangrijke rol voor de percussie. En da’s niet vreemd met drummer Bram Hakkens (Kyteman’s Hiphop Orkest) en de Schotse rammelkunstenaar Alan Purves in de gelederen. En dan is er nog Marc Constandse die ritmisch hand- en spandiensten verricht maar vooral met zijn bandoneon een stevige stempel op het groepsgeluid drukt. Dazzled Kid deed me af en toe aan The Nits denken en dat mag hij als een compliment beschouwen.

Kortom: the Kid is van vele markten thuis. De songs van ‘Fire Needs Air’ wonnen live aan sfeer en diepgang en het spectrum van de band bleek nog breder dan gedacht. De sympathieke Bomhof oogde relaxt, babbelde losjes met het publiek, kwam geestig uit de hoek en bezat een voor een Amsterdammer ongekende dosis bescheidenheid. Na de reguliere set bracht hij zittend op de rand van het podium, onversterkt, een breekbare versie van Bill Withers’ ‘Ain’t No Sunshine’ ten gehore om daarna mét band en een stevig rockende doch swingende versie van Urban Dance Squad’s ‘Deeper Shade Of Soul’ afscheid te nemen en nogmaals te onderstrepen dat zijn plek op Pinkpop, iets verderop, een terechte is. I’ll be there!

1 thought on “Dazzled Kid – De Nieuwe Nor, Heerlen (17-3-2011)

  1. Een optreden dat je te danken hebt aan een gewonnen entreebewijs bij een popquiz, dat had best even mogen worden vermeld! 🙂 Ik heb er overigens geen spijt van dat ik de mijne heb vergeven. Misschien kijk ik wel ff op Pinkpop, ik heb dan toch genoeg tijd te besteden…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s