The Mad Trist (Nieuwe Nor, Heerlen 2-4-2010)

Het komt niet vaak voor dat iemand uit Maastricht in Parkstad als een held wordt onthaald. Heeft iets te maken met de arrogantie van de provinciehoofdstad en de koempelmentaliteit van de mijnstreekbewoner, maar dit geheel terzijde. Dat The Mad Trist er desondanks in slaagt om een bijzonder goed gevulde Nieuwe Nor aan haar voeten te krijgen, zegt dan ook veel over de muzikale prestaties van het Maastrichtse viertal, dat zelf ook enigszins verrast lijkt door de reacties die het teweegbrengt: "Wow, dat zijn we helemaal niet gewend… een moshpit."

De Maastrichtenaren vissen net als hun Nijmeegse neefjes van De Staat in de vijver die Josh Homme ooit eigenhandig groef en dat betekent dus veel vuige, broeierig ronkende gitaren en meeslepende vaak zwoele songs. En ook al klinkt The Mad Trist dientengevolge geregeld als Queens Of The Stone Age, als één en ander zo overtuigend, strak en vol bezieling wordt gebracht én wordt opgediend als een stevige verzameling uitstekende songs, zul je niemand horen klagen. The Mad Trist smaakt naar meer en als Jan Smeets slim is… etc. etc.

Extra kudos trouwens voor support Team William, een stel frisse Vlaamse jongelui die me een half uurtje verblijden met net zo frisse dansbare indiepop die afwisselend doet denken aan MGMT, Das Pop, Pavement, Weezer en The Thrills. In eigen land bekend van StuBru’s De Afrekening en de vele lovende recensies maar alhier nog redelijk onbekend. Check ’em out.

2 thoughts on “The Mad Trist (Nieuwe Nor, Heerlen 2-4-2010)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s