Kasabian (Paradiso, Amsterdam 9-2-2010)

"Maar wat was ik graag ouderwets uit mijn bol gegaan op ‘Reason Is Treason’. Over een dikke drie maanden in Amsterdam wellicht…" Zie daar het einde van mijn laatste Kasabianverslag vanuit Keulen. Genoemd nummer ontbrak gisteravond helaas wederom maar verder viel er helemaal niets te klagen in Paradiso. De setlist was nagenoeg identiek aan die van oktober maar op één of andere manier knalde het deze keer net iets vetter uit de speakers en was de publieksreactie een stuk heftiger. Maar dat is niet vreemd als je bedenkt dat Paradiso voor een groot deel gevuld was met Engelse fans die voor een uitgelaten voetbalsfeertje zorgden. En dat trof, want als er één band is die moeiteloos een uitzinnige stadionsfeer weet te creëren is het dit stelletje lads uit Leicester.

Hoe dan ook, ASP slaat de spijker op zijn kop: "Kasabian is misschien wel de beste en spannendste  live band van het moment." En wat te denken van OOR’s loftrompet? "Theater, muzikaal vuurwerk en een setlist om je vingers bij af te likken. Lieve lezers, dít is nou rock & roll met een grote R."

Daar heb ik dus niets meer aan toe te voegen, behalve dat ik nu al vol verwachting uitzie naar Kasabian’s aanstaande Pinkpop-optreden. Met of zonder ‘Reason Of Treason’. Who the fuck cares?

4 thoughts on “Kasabian (Paradiso, Amsterdam 9-2-2010)

  1. cool. waarschijnlijk voelen ze zich erg prettig in Mokum, mede dankzij de vele engelsen in de zaal. Gek dat ze dat reason is treason niet spelen, vind ik ook een van hun sterkste nummers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s