Beatlemania!

We mogen met zijn allen wel lekker het internet volkrabbelen met stukjes over jonge bandjes en hun puike liedjes maar als vier blagen uit Liverpool diep in de vorig eeuw een andere hobby hadden gevonden en The Beatles niet hadden opgericht zou ook ons leven er naar alle waarschijnlijkheid heel anders hebben uitgezien. Opdat we dat nooit zullen vergeten en omdat de aanstaande woensdag verschijnende remasters box set en  The Beatles Rockband er een mooie aanleiding voor is, is het vanaf vandaag Beatles-week bij de BBC. Two trapt vanavond om 20.45 uur Nederlandse tijd af met de documentaires  Beatlemania en The Beatles On Record, een verslag van de 1964 US tour en de speelfilm Help! en vervolgens gaat het de rest van de week verder op Four met o.a. een speciale editie van Storyville, … Sings The Beatles en een behind the scenes versie van de US Tourfilm. Nostalgie voor de oudjes, verplichte geschiedenisles voor de jeugd. Mis het niet!

4 thoughts on “Beatlemania!

  1. Tja, gisteren was er ook weer een Beatles-topic in DWDD.

    Het zal wel aan mij liggen en sommige fans zullen het wel heiligschennis vinden en okee, ze hebben best wat aardige nummers gemaakt en ze waren misschien (één van) de eersten, maar ik begrijp de ophef nooit zo.

    Als ik naar de muziekhistorie kijk, heb ik meer met Elvis en zelfs bijvoorbeeld Frank Sinatra als met de Beatles, misschien had je erbij moeten zijn?

  2. Tja, als ik een top 100 aller tijden mag maken qua liedjes, denk ik niet dat The Beatles er in voorkomen, Top 1000 misschien een enkele keer, hoewel …

    Hun teksten vind ik nou niet zo super, de liedjes zijn toch vaak vrij gedateerd, zelfs in de jaren 60 zijn er veel betere nummers gemaakt.

    Dat ze pioniers waren wil ik wel toegeven, maar om nou te zeggen ik zet even een Beatles-albumpje op, ik heb er geeneens één in huis, volgens mij ligt er wel ergens een vinyl-singletje van “I wanna hold your hand” van mijn moeder en die past perfect tussen de melodietjes van haar schlager-collection.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s