Pukkelpop (Kiewit, Hasselt 20 t/m 22-8-2009)

Dat was even schrikken voor deze Pukkelpop-fanatic die het festival altijd als relaxt en gemoedelijk aanprees. Want afgezien van het vreselijke feit dat het met 38.2 graden Celsius (donderdag) de heetste editie ooit betrof, was het tegelijkertijd ook nog eens de drukste ever. En laten alle bezoekers nu op het heetst van de dag allemaal dat ene stukje schaduw op de smalste doorgang van het terrein opzoeken… Desondanks was het Bonkers! 180 Duizend bezoekers, drie dagen, acht podia en 204 acts. Head Music beperkt zich in het kort tot de beste tien, verwijst verder naar de foto’s en het live tweetgebeuren en is verder enkel moe en wil naar bed.

1. Glasvegas
Groots, grootser, grootst. Als er één Britse band een gouden toekomst in het verschiet kan hebben…

2. Klaxons
Weten eindelijk ook live te overtuigen. En hoe! Mega rave.

3. Arctic Monkeys
Aapjes tonen lef. Geen greatest hits. Alex Turner is een hele grote mijnheer geworden.

4. Them Crooked Vultures
Grohl is een beest. Homme heeft nog nooit zoveel gelachen op een podium. En Jones is Jones: 25% Led Zeppelin en levende legende.

5. Vampire Weekend
De ideale zomermuziek zorgt voor dansfeest in The Marquee.

6. Delphic
Elk optreden een stukje beter. Volgend jaar in de top 3?

7. Placebo
En mijnheer Molko is drie maanden na Pinkpop nog steeds in topvorm.

8. Maxïmo Park
Maximoooo! Helaas enigszins gebukt onder de hitte.

9. Razorlight
Een pak sterke songs, een uitstekende zanger en frontman. Razorlight: altijd goed.

10. Rolo Tomassi
Grootste verrassing. Vier knaapjes maken moderne takkeherrie en meisje doet een evil Donald Duck. Kewl.

Meer over Pukkelpop 2009 lees je bij Blog Party en (laterrr) Indindo. Nog meer napret bij StuBru en last but zeker not least Humo.

7 thoughts on “Pukkelpop (Kiewit, Hasselt 20 t/m 22-8-2009)

 1. We hebben het overleefd maar als ik vooraf had geweten dat het zo warm zou worden had ik slapeloze nachten gehad. Jammer dat het de sfeer beïnvloedde want ik vond echt dat er verschil zat tussen de sfeer op donderdag en de rest van de dagen.

 2. Hmmm. Het lijkt op basis van Blog, Twitter en Flickr net alsof we wat hebben zitten lummelen en luieren. En dat was misschien ook wel zo 🙂 maar er zijn toch heel wat bands aan mijn oog en oor voorbijgekomen.
  Zo uit het blote hoofd en in willekeurige volgorde: The Twang, The Juan MacClean, Maxïmo Park, Razorlight, Faith No More, Wilco, Them Crooked Vultures, Dizzee Rascal, Opeth, Delphic, Metric, Placebo, Kraftwerk, The Airborne Toxic Event, Glasvegas, Vampire Weekend, A Place To Bury Strangers, The Living End, The Get Up Kids, Fight Like apes, The Virgins, The Gay Blades, Bombay Bicycle Club, The Rifles, 50 Cent, N*E*R*D, Arctic Monkeys, Enter Shikari, The Whitest Boy Alive, Klaxons, Rolo Tomassi, Hayseed Dixie, Life Of Agony, Tortoise…

 3. Placebo zou ik hoger zetten, op gelijke hoogte als Kraftwerk, maar goed, ik ben ook alleen de vrijdag geweest. Met Glasvegas helemaal eens, maar ik heb wel hartelijk moeten lachen om de “drumster”.
  De positieve verrassing was voor mij Ebony Bonmes. Tegenvallend was daarentegen Airborne Toxic Event.

 4. Opvallend veel grote namen in je favorieten dit keer. Hoorde hier straks van een collega dat haar dochter Arctic Monkeys juist vreselijk slecht had gevonden op Lowlands.

 5. @Neilz: Haha, dat kan ik me goed voorstellen. Arctic Monkeys is geen band meer voor kleine meisjes. De bakvisjes met hun op karton geschreven liefdesverklaringen kwamen bedrogen uit. Veel songs van het nog niet verschenen nieuwe album, geen ‘When the Sun Goes Down’, ‘Teddy Picker’ of ‘Mardy Bum’ maar wel Nick Cave’s ‘Red Right Hand’.
  Trager, sfeervoller, geworteld in de sixties. De nieuwe, langzame doch kippenvelopwekkende uitvoering van ‘Fluorescent Adolescent’ says it all… Lekkurrrrrr!

 6. helaas helaas pp moeten missen dit jaar, heb het wel erg gemist (ondanks de gemiddeld genomen toch wel zwakke programmering). Gelukkig valt er genoeg te lezen her en der. (www.goformusic.be is bijvoorbeeld een aanradert).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s