Pure Reason Revolution (Luxor, Keulen 20-03-2009)

De opkomst is mager maar dat mag de pret niet drukken in de (ondanks de recente verbouwing nog steeds aangenaam gammele en kleinschalige) Luxor. Pure Reason Revolution is dan ook niet een band die aan deze kant van de Noordzee kan leunen op enige airplay of andere media-aandacht, simpelweg omdat ze in een weinig hip genre opereert en daarbinnen ook nog eens de grenzen durft op te rekken, zodat slechts een klein groepje liefhebbers resteert. En dat is jammer, want ook live verdient de band het om gehoord te worden. Al was het maar omdat haar crossover van traditionele symfo en stampende dance net zo uniek als interessant is. Van Genesis naar Holy Fuck via Led Zeppelin. Of; Pink Floyd meets Infadels met een fikse scheut grunge. Zoiets dus. The Cooper Temple Clause deed eerder een poging maar Pure Reason Revolution zit net iets meer in de prog-hoek. En dus staan er metalheads te headbangen, swingkings te dansen, zweefbeesten met hun ogen dicht mee te wiegen en grijze rockers instemmend te knikken. Hoewel de beide albums van de band stilistisch behoorlijk van elkaar verschillen vullen oud en nieuw elkaar in de live-uitvoering prima aan. Het meest recente werk heeft de overhand, doet soms nog wat onwennig aan en omdat de band sinds de opnames van haar debuutalbum is uitgedund van zes naar vier leden komt er geregeld wat geblieb, gebeat en geviool uit een iBook, maar als een act als The Ting Tings de wereld mag veroveren met een karaoke show mag niemand daar in dit geval iets van zeggen. Het rockte, het stampte, het swingde, het knalde nietsontziend uit de PA. Vrijdag 10 April staat Pure Reason Revolution in Kerkrade, een dag later in Zoetermeer. Allen daarheen!

3 thoughts on “Pure Reason Revolution (Luxor, Keulen 20-03-2009)

  1. Even over deze locatie, Luxor dus. Ik kreeg via een vriend een verzoek tot informatie over Luxor en dan met name over, of het gemakkelijk te bereiken is en of er voldoende parkeergelegenheid in de buurt is.

    Nu ben ik er helaas, als ik jullie loofzangen mag geloven, nog niet geweest, ik zou in februari gaan, maar toen was ik te laat wegens uitverkocht (Shinedown), maar misschien hebben jullie de desbetreffende info?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s