Rotonde

Zodra een Head Music favoriet een Europese tournee aankondigt wordt alhier eerst gecheckt of de band in kwestie ook het Keulse Gebäude 9 dan wel de Luxor (voorheen Prime Club) of de Brusselse Botanique in haar schema heeft opgenomen. Wegens sfeervol, intiem, relatief dichtbij en relaxt publiek. Betreffende de Botanique gaat de voorkeur dan ook nog eens uit naar de Rotonde, het schattige zaaltje waar band en de maximaal 250 aanwezigen geregeld één worden, al was het maar omdat er van een podium nauwelijks sprake is.

Het zal wel toeval zijn, maar vrijwel alle bands die ondergetekende in de Rotonde aan het werk zag braken snel daarna door naar het grote publiek en de bijbehorende galmbakken. Da’s leuk voor de bands en hun managers maar minder leuk voor ons, want de Palladium‘s en Vorst Nationaal‘s van deze wereld zijn niet bepaald ons kopje thee. Maar goed; Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, The Kooks en Arctic Monkeys zal het worst wezen. Aanstaande zaterdag is het de beurt aan White Lies om aan bovenstaand rijtje te worden toegevoegd, want in de Rotonde én met Head Music in de zaal. En als we dit live-verslag van OOR mogen geloven zal het ook deze keer weer raak zijn: "Het zou me niets verbazen als de heren met hun volgende headlinetour in de Heineken Music Hall staan."

Dat zal dan helaas zonder mij zijn. Maar ach, volgend jaar is er wel weer een nieuwe White Lies.

3 thoughts on “Rotonde

  1. Na een tip van jou en Danniëlle dat de Prime Club zo bijzonder is om een band te zien, hebben wij daar The Tragically Hip gezien, en daags erna in de Effenaar.
    Maar dat kon gewoon niet tippen aan het intieme concert in de Prime Club.
    Goed om te weten dat het nu Luxor heet, voor een volgende keer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s