These Charming Men

De popquiz lijkt een fenomeen in opkomst. Bijna wekelijks is er wel ergens een ruimte waar muziekliefhebbers van diverse pluimage op een gemoedelijke wijze proberen elkaar de loef af te steken aan de hand van ontelbare geluidsfragmenten, foto’s, teksten, albumhoezen en triviale vragen.
Hoewel mijn interesse al eerder was gewekt kwam het er gistermiddag in Heerlen dan eindelijk van; mijn debuut in het Limburgse quiz-circuit.Als lid van een team genaamd ‘These Charming Men’ werden, terwijl buiten de sneeuw omlaag dwarrelde, de mouwen opgestroopt om over veertien ronden te kijken of wij ons staande konden houden tussen de meer ervaren quizfanatici, in groepjes van vier verzameld onder illustere namen als ‘100% Schintaler’, ‘Statistic Monkeys’ en ‘Beppie Kraftwerk’. Aan het einde van de rit, die ons langs een afwisselend en uitgestrekt muzikaal landschap voerde (zowel Liesbeth List als Slayer kwamen voorbij, om maar eens twee van de vele uitersten te noemen), mochten we als nummer 10 een bierpakket in ontvangst nemen. Een score waar we, gezien het totale aantal van 23 teams, het gegeven dat ons team voor driekwart uit debutanten bestond en het geringe puntverschil met de plaatsen voor ons, zeker niet ontevreden mee waren.
Belangrijker echter is dat we ons prima geamuseerd hebben en kunnen terugblikken op een toffe en geslaagde dag. Samen met een kleine honderd gelijkgestemde geesten op een zondagmiddag in de kroeg hangen, ouwehoeren over muziek, op de koop toe ook nog wat vergeten plaatjes herontdekken en er nog wat van opsteken ook. Zo staat deze uit het oog verloren knaller inmiddels op mijn verlanglijst en weet ik sinds gisteren dat het onderwerp van dit nummer ooit burgemeester was van een plaatsje met dezelfde naam als deze zangeres. Volstrekt nutteloos doch amusant… ach, ieder zijn afwijking zullen we maar zeggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

8 thoughts on “These Charming Men

  1. Prima score inderdaad, all things considered, maar ach, dat zijn maar knikkers. Het spel is natuurlijk hartstikke leuk. Hier was er in december een..maar ik kwam er pas in januari achter 😦

  2. Zoals Michel van de 100% Schintaler al voorspelde: in de grote steden – zoals Heerlen dus – gaan we beter scoren dan in de dorpen. En dat klopt, want ze werden 6e, zo begreep ik, terwijl we in Ell 11e waren van 19 teams, en alleen de eerste drie gingen met een prijsje (bescheiden geldbedrag volgens mij) naar huis. Bovendien was er in Ell sprake van een hoog hardrock gehalte en daar waren we niet bepaald in thuis… In elk geval goed gedaan daar (waar?) in Heerlen!

  3. Leuk clipje van Morrissey toen ‘ie nog aantrekkelijk was ;-). En Carmel, jeetje, helemaal vergeten….ik heb haar album nog op een bandje staan. Zo’n popquiz lijkt me erg leuk om een keer aan mee te doen!

  4. Het was idd gezellig en hoewel we één dikverdiend puntje meer gescoord hadden als vorig jaar zakten we een plaats in de rangschikking ten koste van “These charming men”.

    Binnenkort (april) een muziekquiz in Elsloo, wij (Aowe Kino, wij zijn niet erg origineel qua naam) zijn er in ieder geval bij.

    Overigens ben ik ook in Carmel geweest, maar herkende ik de zangeres niet, ook niet raar, want ik ken haar werk niet.

  5. @ Danniëlle: Ik heb er wel eens over nagedacht om mee te doen idd, in Tivoli is er regelmatig een. Ben wel bang dat tussen allemaal fanatiekelingen mijn kennis opeens blijkt tegen te vallen! Heb tegenwoordig wel een nieuwe (beginnende) specialisatie, dance ;-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s