I Travel

Na Pinkpop heeft ook Pinkpop Classic haar headliner bekendgemaakt. Op zaterdag 15 augustus a.s. zal het Schotse Simple Minds, 26 jaar nadat ze in Geleen op het échte Pinkpop stond, haar 3oste verjaardag vieren op Megaland. Mij zal het allemaal worst wezen, want als er één band is die na het eerste succes niet wist hoe snel ze haar ziel moest verkopen aan de Sky Radio’s van deze wereld is het Simple Minds wel. Ooit werd ze in één adem genoemd met U2, nu scharrelt ze alweer een jaar of tien rond in het Night Of The Proms- dan wel Golden Oldie Una Paloma Blanca-circuit. En dat terwijl het ooit zo mooi begon, onder andere met bovenstaande prachtsingle uit 1980. Als ze beloven het op Pinkpop Classic te spelen zal ik misschien wat langer blijven maar pin me er a.u.b. niet op vast.

4 thoughts on “I Travel

 1. mooi verwoord, SM heeft geen enkel bestaansrecht meer, en is zelfs té Night of the Prommerig om PP Classic te mogen aandoen, kun je nagaan. Een zielige vertoning zal het worden.

 2. Eerst even iets dat ik al elders schreef (graz) toen ik hoorde dat de Simple Minds hoofd-act op Pinkpop Classic zouden worden:

  Laat ik voorop stellen, dat ik me op PP Classic vorig jaar uitstekend heb geamuseerd, goede muziek, een heerlijk zonnetje, flink wat (speciaal) biertjes en veel fun.

  En misschien wil Jan het festival ook wel blijvend in een combinatie doen met een grote act een dag eerder (of later), zoals vorig jaar met Roger Waters.

  Toch vraag ik me af wat met een budget van 3 ton en headliners als Status Quo, UB40 en Simple Minds de toegevoegde waarde is van PP Classic, we hebben al een soortgelijk festival in Limburg met Bospop, waar UB40 en Simple Minds ook al als headliner fungeerden en ook andere voormalige PP Classic-bands als Y&T, Golden Earring, Marillion, Fish en Willy de Ville acte de presence geven.

  Daarbij is Bospop verreweg het gezelligste festival van Nederland, als dat de bedoeling is, dan lukte de opzet vorig jaar vrij goed op Megaland.

  Overigens was ik zelf het eerste jaar niet aanwezig, zat op Sziget toen, nu heeft men een periode gekozen, waar men weer met concurrentie heeft te maken van festivals als Sziget, Pukkelpop en Lowlands, al ben ik misschien de enige die zowel houdt van classic als ‘normale’ festivals.

  Werchter Classic heeft wat dat betreft een andere opzet, met toch wel ieder jaar een heel grote, klassieke naam (Bryan Adams, Rolling Stones, Phil Collins, The Police, Depeche Mode, Lenny Kravitz, Elton John), die al ettelijke duizenden mensen in hun eentje trekken, en daar een respectabel programma omheenbouwen. Ik had persoonlijk gehoopt dat PP Classic meer die kant zou opgaan, met bijvoorbeeld The Cure nu als headliner, maar ik denk nu eerlijk gezegd dat zelfs Bospop nog een groter budget heeft en het gewoon bij een leuk dagje uit blijft.

  Ik ben persoonlijk wel liefhebber van de Simple Minds, maar ja, na ze in hun hoogtijdagen al eens gezien te hebben, heb ik ze ook al 2 keer op Bospop zien voorbijkomen en hun albums van de laatste 10 jaar zijn nauwelijks het luisteren waard, helaas.

  Echter nu nog als aanvulling het feit dat ik wel ook op datzelfde Graz gelezen heb, dat ze “tijdens hun 2009 tour integraal heel “New Gold Dream” live” spelen, hun eerste album en nr. 3 van mijn favoriete Simple Minds-albums na “Street Fighting Years” en “Sparkle in the rain”.

  Nog beter nieuws voor jou is misschien dat ze idd momenteel ook “I travel” spelen en wel aan het begin van hun setlist, dit is namelijk een recente setlist van 2 december:
  Intro
  Waterfront
  I Travel
  Mandela Day
  Love Song
  The American
  See The Lights
  Chelsea Girl
  Ghostdancing

  NEW GOLD DREAM:
  – Someone Somewhere (In Summertime) (COMPLETE)
  – Colours Fly And Catherine Wheel
  – Promised You A Miracle
  – Big Sleep
  – Somebody Up There Likes You
  – New Gold Dream (81,82,83,84)
  – Hunter and The Hunted
  – Glittering Prize
  – King Is White And In The Crowd

  Up On The Catwalk
  Don’t You (Forget About Me)
  The Belfast Child

  She’s A River
  Sanctify Yourself
  Alive And Kicking

 3. @Bube:

  New Gold Dream (81-82-83-84) is toch echt album nr 5 hoor 😉

  Life in a Day (1979)
  Real to Real Cacophony (1979)
  Empires and Dance (1980)
  Sons and Fascination/Sister Feelings Call (1981)
  New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)

  Cheers!

 4. I stand corrected, ik heb het verkeerd gelezen ergens op het www, mea culpa.

  Overigens was het wel het doorbraak-album naar het grote publiek, en misschien voor jou daarom het begin van het einde?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s