Kloteplaat

Toen ik gisteren via 3FM werd blootgesteld aan het onnozele gezever van Claudia De Breij, verlangde ik terug naar de tijd dat onnozel radiogeneuzel nog tot kunst werd verheven in Ronflonflon met Jacques Plafond en ik wist ook al meteen welk nummer ik met voorsprong als De Kloteplaat Van Emile had willen horen: Het plaatje dat me een paar weken geleden een A-ha erlebnis van de bovenste plank bezorgde en me deed afvragen of het Noorse bakvisbandje nog steeds actief is of dat het een mij onbekend oudje betrof. Suikerzoet, aalglad en gericht op zowel tienerkamer als huishoudbeurs. Groot was dan ook de schok toen ik er achterkwam dat het deuntje, dat zelfs in mijn door trancemuzak gedomineerde sportschool in de hoge rotatie zit (en dát wil wat zeggen), de single ‘Human’ van The Killers betrof. Vandaag werd ie tijdens mijn gezweet op de loopband weer op vol volume op me afgevuurd en besloot ik de ergernis maar eens van me af te schrijven middels een blogpost. Bij deze dus: Mijn Heer wat een kutplaat!
En dan te bedenken dat het allemaal zo voortvarend begon met puike, swingende singles als deze en deze.

9 thoughts on “Kloteplaat

 1. “Somebody told me” is met dikke voorsprong mijn favoriet!
  Al zou je inderdaad niet geloven dat het dezelfde band is….maar ik vind ook “Human” mooi.
  Elke band of zanger maakt wel eens een uitstapje naar een ander soort song.

 2. Jammer voor de band maar dit was een paar jaar geleden overduidelijk een gevalletje van overkill, heb die 1e cd daarna nooit meer gedraaid en ben niet eens aan de opvolgers begonnen. Ik koester derhalve het Metropolis optreden!

 3. Ik ben juist erg onder de indruk van ‘Human’. De song ‘Spaceman’ (ook van de nieuwe plaat) is m.i. ook bijzonder sterk. Maar wellicht heb ik gewoon een zwakke plek voor The Killers 🙂

 4. grappig dat je hierover begint Marco, ik was ook (negatief) verbijsterd toen ik Human hoorde..en ik kreeg zelfs maagkrampen toen ik ze ook nog eens zag stuntelen bij Later, mijn hemel! Met recht mag je deze single betitelen als KUTplaat, in kapitalen nog wel.
  En dat terwijl ik Hot Fuss een van de beste indiepopplaten van dit decennium vind, nog steeds (all these things that i’ve done zelfs briljant), en ik zelfs Sam’s Town nog wel een klein beetje kon waarderen. Maar wat ik tot nu toe van de nieuwe plaat heb gehoord vind ik echt diep bedroevend. Zonde, want the Killers hebben wel degelijk bewezen keigoede nummers te kunnen maken.

 5. ‘Human’ vond ik aanvankelijk ook erg zwak, maar het is een groeier. Ook de nieuwe single, ‘Spaceman’ is allerminst verkeerd.
  Nieuwe plaat is vandaag gelekt, dus ik zal het eens beluisteren…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s