Rock the house

Buma/Stemra is eruit. De muziekrechtenorganisatie heeft "het muziekgebruik op internet dichtgetimmerd in een licentiehuis met 15 kamers." Aldus Webwereld. En als Buma/Stemra eenmaal aan het timmeren slaat dan spijkert ze de zaak ook duchtig dicht. Bijvoorbeeld door voor sommige muziekjes dubbel te vangen. Ondanks dat er met sites als YouTube en Fabchannel licentieovereenkomsten worden gesloten moeten Nederlandse sites die van diens embedded players gebruik maken namelijk óók de poeplap trekken. Maar… "de particuliere blogger hoeft van het gebruik van ingebedde muziek en muziekvideo’s geen factuur op de mat te vrezen." De vraag is of men niet vergeten is het woord "vooralsnog" tussen te voegen. Je weet het immers maar nooit met dit soort gasten. Via.

5 thoughts on “Rock the house

  1. Wat. Een. Stelletje. Nepperds.
    Inderdaad: absoluut niet meer van deze tijd. Maar alles wat platenlabels op dit moment doen is ook niet meer van deze tijd, en toch blijven ze het doen. Waarom zou Buma/Stemra zich anders gedragen?

    Had ik al eens laten vallen dat ik een verschrikkelijke hekel heb aan alles wat vast hangt aan de muziek’industrie’? Afijn. Doe ik t nog een X.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s