Herfst

Lezers die hier al wat langer langskomen weten inmiddels dat ik een wintermens ben. Maar eerlijk gezegd is de herfst me net zo lief. De diversiteit aan kleuren in onze bossen, de frisse ochtenden en schemerige avonden, de zon laag aan de blauwe hemel, de wolken hoog in de kraakheldere lucht die een haarscherpe blik tot aan de horizon mogelijk maakt. Bergwetter heet dat in de Duitstalige Alpen en ik kan er geen genoeg van krijgen. Liefst op een vers getrotseerde bergtop, ver weg van de rest van de wereld maar dichter bij huis op de mountainbike racend door een dik bladerdek vind ik het ook prima. Zelfs en druilerig regenbuitje brengt me dan niet uit mijn humeur. Kortom, de Head Music Herfst Top 5.

1 Dead Leaves And The Dirty Ground – The White Stripes
2 October – U2
3 Autumn Almanac – The Kinks
4 Autumn Shade – The Vines
5 Forever Autumn – The Moody Blues

7 thoughts on “Herfst

  1. @Danniëlle: 😛 Zullen we het maar houden op jeugdsentiment. ‘The War Of The Worlds’ vond ik vroeger een zeer indrukwekkende plaat.

  2. Forever Autumn was toch van Justin Hayward solo inplaats van de Moody Blues (wel uit de War of the Worlds)? Whatever, voor de rest mooie top 5. Ik ben ook meer een herfst- en wintermens, dus ik vind het ook niet erg dat de herfst officieël begonnen is

  3. Het heeft zo zijn mooie kanten, maar ik moet in deze periode wél altijd even doorbijten als die avonden weer zo kort zijn, en de ochtenden nog zo donker. Als ik daar eenmaal doorheen ben, dan gaat het ook allemaal best.

  4. Forever Autumn is werkelijk een prachtig nummer wat echt hoort bij die mistige , druilerige , donkere ochtenden. heerlijk ‘savonds om half 5 bijna donker. Het is inderdaad uit The War Of The Worlds , over een paar dagen begint de voorverkoop daarvan trouwens , de musicalversie danwel , ik zit er al maanden op te wachten , weer een goed excuus om volgend jaar lekker een weekendje Liverpool te doen en WOTW te gaan zien. Misschien dat Headmusic trouwens nog wat aandacht gaat besteden aan dit monument in de popmuziek?

  5. The War of the Worlds wordt ook opgevoerd in de Amsterdamse bierhal en wel op 30 juni volgend jaar, helaas heb ik nog niemand gevonden, die mij wil vergezellen naar deze show, die natuurlijk in het kader van jeugdsentiment staat, al vind ik niet dat het album door de jaren heen zijn glorie heeft verloren. Hij staat nog steeds zeer hoog in mijn album top 10 aller tijden.

  6. Krijg altijd zo’n naar gevoel als die , eigenlijk typische Engels/Amerikaanse musicals , en in dit geval een live uitvoering van een compleet album in Nederland worden opgevoerd. Dat is hier toch altijd wel willen , maar niet kunnen. Wij reizen speciaal naar Liverpool om daar in de Echo Arena te gaan kijken , dan lijkt de HMH op voorhand wel andere koek , en soms worden er ook andere zangers en acteurs ingehuurd voor overzeese uitvoeringen. Het zal me toch niet gebeuren dat ik hier in nederland een ander dan Justin Hayward voorgeschoteld krijg:) , nee dank je ik laat die biertent voor wat het is.
    Maar idd , dit album zal zijn glorie nooit verliezen. gewoon lekker een weekendje Engeland boeken , je kan alle grote steden opzoeken waar ze komen , dan gaat er vast wel iemand met je mee…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s