Sweet Smoke

In de categorie Vergeten Klassiekers trok Edwin op ZB Digitaal gisteravond tot mijn grote verrassing ‘Just A Poke’ van Sweet Smoke uit de kast. Uitgebracht in 1970 maar tot ver in de jaren ’80 nog mateloos populair bij studenten, muziekfreaks, neo-hippies en soortgelijk gespuis en hoog op de playlist van menige coffeeshop, voordat deze branche werd geannexeerd  door trance-luisterende baseballpetjes op felgekleurde scooters. File under: jazz, rock, prog en jeugdsentiment. Twee nummers, één drumsolo en de wederkerende discussie over wie er zou moeten opstaan om het album halverwege om te draaien. Kant A en kant B zijn beide terug te vinden op YouTube. Weliswaar zonder origineel beeldmateriaal maar ‘Just A Poke’ liet zich toch altijd al het best beluisteren in horizontale positie met gesloten ogen.

3 thoughts on “Sweet Smoke

  1. Da’s ook toevallig! Die LP heb ik een maand of twee geleden op internet gescoord, in de CD versie (niet gekoppeld aan album nummer twee, maar als ‘stand alone’). Het was voor een broer die de LP als langharige tiener aardig grijsdraaide. Mede vanwege díe drumsolo… Albumtitel en hoesontwerp geven treffend weer waar de plaat voor gemaakt is!

  2. In 1974, met vrienden,voor de eerste keer in Parijs, ergens op een markt met boeken en elpees liepen we zo’n kraam binnen waar muziek werd gedraaid. We stonden aan de grond genageld. Dit was zo geniaal, verkocht waren we. Inderdaad Sweet Smoke…koude rillingen. Gelijk gekocht, hadden ze maar 1 exemplaar. Moesten we er nog om vechten ook. Gelukkig elders in Parijs er nog 1 kunnen kopen. Sinds die tijd??? My all time favourite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s