Popscene

Time flies when you’re having fun. Zo blijkt ook een vijfdaags bezoek aan Londen veel te kort om te doen wat je allemaal had gepland. Al is de financiële grens dan zo langzamerhand wel bereikt. Niet dat het er zo duur is, die tijd ligt ver achter ons. Sterker nog; Londen is in vergelijking met de landen in de Eurozone steeds vaker opvallend cheap. Qua cd’s, boeken, kleding en schoeisel van welbekende merken als Dr Martens, Converse, Adidas, Puma en Fred Perry waarbij de verschillen kunnen oplopen tot wel 30 euro per paar. Aldus waren onze koffers op bij terugkomst wat steviger gevuld dan op de heenreis, mede dankzij wat vinyl en digitaal werk van van o.a. The Coral, The Datsuns, R.E.M., Pink Floyd, Hawkwind en Blur alsmede een stevige stapel boeken waaronder de bio’s van Damon Albarn en Alex James. De trip kende sowieso een hoog Blur-gehalte vanwege een kamer met uitzicht op The Good Mixer, dé place to be in de vroege jaren negentig maar tegenwoordig helaas een stuk minder relevant. Geen meet and greet met Graham Coxon derhalve maar wél het genoegen om tijdens het ontbijt in ons hotel te zien hoe the legendary Gibby Haynes een gebakken eitje naar binnen schoof, resulterend in een *euh* indrukwekkend avondje Butthole Surfers (waarover later meer). Kortom; het was weer genieten in Camden en omstreken.

Oh ja, mocht je deze zomer nog in London verzeild raken, vergeet dan niet de Mind Over Matter expo in de OXO Tower te bezoeken. Voor de originele Pink Floyd-prenten van fotograaf Storm Thorgerson en een chat met de bekende album-desiger Peter Curzon. De expo loopt nog tot 10 augustus en de entree is gratis.

9 thoughts on “Popscene

  1. Leuk verslag, grappig want ik was precies ook op dat moment in Camden Town (ook in the good mixer, om ff te kijken maar is idd vergane glorie) De biertuin van The Lock Tavern however.. helemaal goed daar! En alle platenzaken natuurlijk. fijn hoor, londen.

  2. @Else: Als ik een jaar niet in Londen ben geweest word ik heel erg kriebelig. Ik móet op zijn tijd gewoon even die unieke sfeer proeven daar. En Camden Town blijft boeiend en inspirerend.

  3. Jullie hebben dus lekker geshopt! Dat hotel en de omgeving ziet er erg goed uit (op de flickr foto’s van Gregory ;-)), dus bij mijn volgende tripje ga ik zeker de kamerprijzen checken. Het begint bij mij ook al weer te kriebelen!

  4. @She: Check dan even de site van de Jong Intra vakanties. Het hotel (Holiday Inn Camden Lock) heeft via deze organisatie vaak aanbiedingen. Vorig jaar hadden we bij 3 nachten eentje gratis, nu bij 4 nachten. Een ‘standard’ room kost normaal namelijk 225 pond per nacht en dat maakt zelfs een Londen tripje erg duur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s