Festivalitis (1)

Nadat de grote middle of the road-festivals elkaar hebben afgetroefd met een forse lading mega-acts, kunnen we traditiegetrouw de blik richten op de muzikale happenings waar we ons wél nog kunnen laten verrassen.
Van alle alternatieve festivals die zich (zoals altijd onder enig voorbehoud) op Head Music’s belangstelling kunnen verheugen, heeft Les Ardentes tot dusver de meeste namen opgehoest. Inclusief The Streets. MIA en Dizzee Rascal als grote trekkers maar met voor ondergetekende buiten een live set van Trentemøller, Goose en Spiritualized nog te weinig krenten in de pap, alhoewel de vrijwel volledige line-up voor de slotdag nog bekend moet worden gemaakt en er dus heel wat namen zullen volgen.
Het kleine broertje van Pukkelpop heet Polsslag, doet het indoors, beleeft zijn première en belooft nu al een doorslaand succes te worden, niet in de laatste plaats dankzij een klinkende en uiterst veelzijdige programmering waarvan Erol Alkan, MSTRKRFT, Blonde Redhead, Infadels (hallo, daar zijn we weer) maar bovenal Boys Noize, The Ting Tings, Foals en Holy Fuck mijn mondhoeken het verst omhoog doen krullen. Het échte Pukkelpop strooide tot dusver enkel wat klein grut in het rond maar daar zitten dus wel al mooi The Heavy en Hadouken tussen.
En zo duiken er links en rechts al veel acts op die ook op Metropolis niet zouden misstaan, naast het tot mijn grote vreugde reeds bevestigde spektakel genaamd Chrome Hoof. Dus, ondanks dat de lente nog even op zich laat wachten bespeur ik toch al de eerste symptomen van wat wel eens zou kunnen uitgroeien tot een ouderwetse festivalkoorts. Head Music houdt deze, deze en vooral ook deze uitstekende site in ieder geval goed in de gaten de komende weken.

10 thoughts on “Festivalitis (1)

  1. The Heavy klinkt op het eerste gehoor best aardig. Dat vonden ook mijn collega’s gisteren tijdens de koffiepauze. Behalve de jongste dan, die vond het een beetje saai geloof ik.

  2. sjesus wat een afknapper, onbegrijpelijk ook om voor een headliner te kiezen die op ieder groot festival in europa speelt, en ook nog eens eentje die voor een sfeerbedervend element zorgt op de betreffende speeldag. Ach ja, gelukkig zal het die dag bij de andere podia lekker rustig zijn.

  3. @Mart: Had je zo ook gereageerd als het Radiohead betrof? Of Muse er vorig jaar had gestaan? Ook headliners op alle grote festivals in Europa. Bovendien vind ik jouw “sfeerbedervende element” zwaar overtrokken. Getuige het grote aantal Metallica shirts dat er altijd (en overal) al rondliep zal er nauwelijks verschil zijn met andere jaren.

    Maar goed, de namen van de headliners boeien me totaal niet. Ik ben tegen een uur of elf meestal al zo gaar van de vele toffe bandjes en bijbehorende festiviteiten daarvoor dat ik blij ben als ik ergens achteraan in het gras kan gaan liggen. Ja ja de leeftijd… En een blik op de programmering so far belooft al weer heel veel fraais op de kleinere stages.

  4. PP stond juist altijd voor een ietwat afwijkende programmering, ook qua headliners. Uiteraard had ik Muse vorig jaar ook graag gehad, logisch 🙂 Verschil is wel dat de Muse fans over het algemeen veel breder muzikaal geörienteerd zijn dan de gemiddelde metallicafan, de goede niet te na gesproken natuurlijk. Die zou ook het festivalticket hebben gekocht als hun favo band er niet had gestaan.
    Ik kan me nog heel goed een Werchter herinneren anno ergens rond 2000, waar het terrein de hele dag werd bevolkt door grote groepen stoere provinciale mannen zonder t-shirts, die op het moment dat hun band begon al stomdronken waren en strontvervelend werden. En daarom vind ik Pukkelpop zo leuk, dat dat type daar nauwelijks komt. Maar een groot verschil met werchter is natuurlijk dat je in Hasselt zat andere plekjes kunt opzoeken.
    Maarre, pukkelpop: het wordt hoogtijd dat er meer namen naar buiten komen, want volgens mij ligt er al een hoop vast!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s