Inpoet (De Nieuwe Nor, Heerlen 1-3-08)

Het lot van de veertiger is blijkbaar dat ie tijdens zijn of haar avondjes uit steeds vaker op zogenaamde reünie’s belandt. En dan heb ik het niet over de immens populaire jaren ’80 avondjes waarop half Nederland uit de plaat gaat op gouwe ouwe deuntjes van Wham, Duran Duran en Michael Jackson of ’70’s party’s met Kool And The Gang en Village People, maar de revivals van de clubs waar in de vorige eeuw het alternatieve werk werd gedraaid. Zo belandden wij inmiddels al op de Remember Femina en We Love(d) Donkiesjot party’s en staat er een B52 Revival gepland voor april. Maar het absolute hoogtepunt so far was toch wel de Inpoet-reünie die gisteravond Heerlen op haar grondvesten deed schudden. Met dank aan New Wave Café DJ Kitty, die van tien tot drie non-stop (hoeft Kitty nooit naar het toilet?) citeerde uit haar eigen immense vinylcollectie, die grofweg reikt van The Stooges tot Placebo met een stevig epicentrum in de eightees. En dan kan het gebeuren dat je in een goed gevulde Nieuwe Nor (zelfs Jezus was er) tussen de krakers van Suede, Dead Kennedys, The Cult, Depeche Mode, en Motörhead door, ineens in vuur en vlam wordt gezet door plaatjes die je al 15 jaar niet meer hebt gehoord of zelfs helemaal nog nooit ter ore zijn gekomen, want DJ Kitty staat voor obscuur maar dan in hoofdletters en met drie uitroeptekens erachter. Gezien de immer goed gevulde dansvloer en de reacties om me heen kan ik me niet voorstellen dat deze happening geen vervolg zal krijgen. We’ll be there!

10 thoughts on “Inpoet (De Nieuwe Nor, Heerlen 1-3-08)

 1. Ik neem aan dat je zelf ook vaak op de dansvloer te vinden was…? Dat vond ik zelf nog het leukst tijdens de Donkiesjot revival avond: zelf swingen op wave en punk klassiekers. En wat het nog wat op Rino’s party want daar heb ik helemaal niks meer over gelezen / gehoord.

 2. @Indindo: Helaas moet ik je teleurstellen. Ik was niet in de swinging mood. Na het post-voetbal gebeuren in het supportershome van het Parkstad Limburg Stadion moest ik eerst een dik uur acclimatiseren en daarna heb ik vooral gesocialized met links en rechts opduikende oude bekenden. Geen Apollo-achtige toestanden derhalve. Volgende keer beter.

 3. Wellicht heb ik wat gemist de afgelopen tijd, ga niet meer zoveel uit de laatste tijd” Inderdaad 40+ haha. Maar volgens mij zijn er al sinds meer dan een jaar 80’s party’s in de Nieuwe Nor, ” That 80’s feeling” . En ook deze 80’s zijn behoorlijk obscuur. Van 80’s wave,EBM, electro tot en met de betere alternatieve muziek van nu. Front 242, Cabaret Voltaire, Neon judgement maar ook nieuwe helden. Ze komen allemaal langs. Er is zelfs een live versie van deze avonden, heb ik begrepen. Met oude 80’s helden zoals eind maart Absolute Body control en Psyche. En in April een avond rondom de film Closer van Anton Corbijn over Joy Division.
  Er wordt behoorlijk geswingd op die avonden, dus wellicht een tip!

  Cheers and dance on!

 4. Het was een geweldige avond! Alhoewel ik het dan uit een ander perspectief heb mogen meemaken… Heerlijk om weer eens achter de toch oh zo vertrouwde draaitafels te staan en inderdaad; ik was opgelucht toen ik om 3 uur even kon gaan plassen. Marco, dat is het voordeel van geen bier drinken!!! Sorry, dat ik bepaalde verzoekjes niet heb gedraaid! De avond was gewoon toch te kort en ik wilde voor een keer het Inpoet New Wave Café laten herleven en daarvoor moest ik toch meer mijn eigen plan jullie de oren in boren! Ondanks onze wat oudere leeftijd, is het geheugen nog fris en zal ik er, als er ooit, een vervolg komt zeker aan denken bepaalde nummers dan alsnog te draaien. Voor iedereen die zaterdag gekomen is: bedankt voor de te gekke sfeer! En wie weet….tot een volgende keer.

 5. wowww!!! eindelijk weer vet swingen in herle..kitty super gedraaid!!! kwam binnen met big black!! naja kan mijn avond niet meer stuk…erg goed!!!
  20+ 30+ 40+ whatever!! boeie , swingen en zweten ..that’s the keyword.
  avond was helemaal geslaagd, dus ABSOLUUT!! een vervolg & knap…maar 1 x naar het toilet vertoeven, of toch stieken een emmertje onder draaitafels?
  cheers

 6. Ik vraag me nu een week later nog af of dat applaus nog steeds nagalmt daar in de Nor!!!
  ENNE: AGE DOESN’T MATTER!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s