Dutch cunts

"It seems that I can’t please someone, what’s the fucking use, you Dutch cunts!" Aldus Pete Doherty voordat hij halverwege zijn optreden in de Eindhovense Effenaar het podium verliet omdat er, zoals in dit land gebruikelijk, lustig en luidkeels door het optreden heen werd gekwebbeld. Op dit weblog werd er al eens aandacht aan besteed, net als op Alternative en menige andere muzieksite (met extra kudos voor deze bijdrage van Nico Dijkshoorn): De Hollandse Ziekte, die nogmaals wordt onderstreept door een Effenaarganger op het Pete’s Road To Eindhoven blog: "Hoezeer ik er ook van baalde dat ze weggingen (tot het moment dat ze van het podium afstapten stond ik zeer te genieten), ik was blij dat er eindelijk eens iemand iets durfde te zeggen van dat gelul. Waar je ook komt in Nederland, overal lult men door artiesten heen die hun best staan te doen je een plezierige avond te bezorgen! Mijn zegen hadden ze dus."
De onvolprezen Graham Coxon vertrouwde ons na een concert in Keulen ooit toe het helemaal te hebben gehad met "The Dutch" en dook vervolgens blozend in zijn jas weg toen wij onze nationaliteit bekend maakten, terwijl wíj het waren die ons diep hadden moeten schamen. Gelukkig zijn we vanuit de Head Music HQ binnen no time zowel aan oostelijke als westelijke zijde de grens over, zodat we de zalen in dit "asociale kutland" zo veel mogelijk kunnen negeren. En dat is maar goed ook, want ik erger me al mateloos als ik artikelen als bovenstaande lees. Genoeg geluld, tijd voor muziek!

9 thoughts on “Dutch cunts

 1. helemaal gelijk, het is een bijzonder vervelende en helaas hardnekkige ziekte, ik baal er ook ontzettend van (dinsdagavond bij Yeasayer stond er zelfs een tweetal voor me dat tijdens de laatste akkoorden en het afscheid van de band uitgebreid ging zitten kleppen, met de rug naar de artiest toe!).
  Maar als er iemand geen recht van spreken heeft als het op fatsoensnormen aankomt is het wel PD. Niet op komen dagen voor concerten, je fans jaar-in jaar-uit in de kou laten staan, dan ben je pas een Cunt. En wie weet sprak ie wel echt ware woorden toen ie zei: “it seems that i can’t please someone”. Los van de foute grammatica in die zin legt ie misschien wel onbedoeld de vinger op de zere plek’;-)

 2. Ik was erbij (jaha!) en ik vond het wel goed dat ‘ie om die reden besloot weg te gaan (om pas na tien minuten terug te keren). Gelukkig had ‘ie toen wel al een minuut of 35, 40 op het podium gestaan, niet noodzakelijkerwijs zingend of spelend maar dat is inherent aan Pete…

 3. Ik was er ook bij, en verliet de Effenaar ook met wat gemixte gevoelens.

  Een groot deel van het publiek was respectloos (luidruchtig praten, met bekertjes gooien), en uiteindelijk kreeg het wat ze verdiende. Een korte set, en een middelvinger van Doherty & co.

  Aan de andere kant bijzonder sneu voor diegenen, waaronder ikzelf, die wel voor Babyshambles kwamen en stonden te genieten van de band en de muziek.

 4. Toch al bijzonder dat de heer Doherty nu eens een keer wél op kwam dagen! Maar goed, uitgebreid staan kleppen tussen concerten door, dat irriteert soms best wel. Niet dat ik nooit iets zeg, maar toch zeker geen complete discussies. Annoying…

 5. Het mag vaker voorkomen. En dan gewoon mensen persoonlijk aanspreken Hé You Dutch Cunt!!! And You And You!!!!
  Misschien dat het dan het ‘goede’ publiek een steuntje in de rug geeft er ook wat van te zeggen.

  Ik zeg er zo soms wel wat van (wil het eigenlijk vaker doen). Maar (t is eigenlijk te gek voor woorden) verwacht toch een keer ruzie te krijgen met zo’n klepgrage gast(e).
  Gelukkig nog niet van gekomen.

 6. Interesant dat zoveel Nederlanders zijn op eens hier! ik kom uit Engeland, woonen werk hier al 8 jaar. Ik dacht dat alleen ik had deze opmerking van Nederlanders. ook als je verhuiz naar een andere land wil je niet klachten maar gewoon mee gaan. Maar soms is het te erg toch! Ik ben docent, ik zit voor de klass. Ik zie dagelijks deze probleem van gewoon mis respect voor anderen en wat asocial gedraag! Misschien zijn ze te verwennen met zoveel mooie bands bij de geweldig Effenaar zaal?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s