Pinkpopmania (2)

Metallica, Incubus, Porcupine Tree, Floggin Molly, Alter Bridge, SAT2D, Foo Fighters, The Verve, Justice, Bad Religion, KT Tunstall, Novastar, Moke, Rage Against The Machine, Queens of the Stone Age, Patrick Watson, Kate Nash, Roisin Murphy, Saybia, Pete Murray, Counting Crows, Kaiser Chiefs, Groove Armada, Editors, The Hives, The Wombats, Cavallera Conspiracy, Serj Tankian, Fiction Plane, Gavin Degraw, Racoon…

Alsof je een emmer leeggooit. Wat een gevarieerd aanbod en wat een grote namen. Oh ja, er komen er nog minimaal acht bij omdat Smeets en MOJO wegens het overdadige aanbod maar geen keuze kunnen maken. Ondergetekende zal het allemaal volledig worst zijn, want op zaterdagavond zal op de 3FM stage niemand minder dan The Verve voor het slotakkoord zorgen. Mijn Pinkpop kan nu al niet meer stuk! Net als tien jaar geleden.

26 thoughts on “Pinkpopmania (2)

 1. en ik lees net de namen en stuur een email rond getiteld: wat een butprogrammering! Kom ik op Headmusic en zie daar een mening die nogal afwijkt van de mijne…nee, ik vind het echt drie keer niets. Voorspelbaar en wat de grote namen betreft erg eenzijdig. Van het aloude Jan Smeets/Pinkpop-principe van geen alles-naar-zich-toetrekkende headliners is 2 jaar geleden al verlaten en die weg wordt stug doorgezet. Dat meneer Smeets maar nooit meer over zijn principes begint.
  Nee, een los kaartje voor de zaterdag, dat nog net misschien.

 2. The Verve, die kan ik missen als kiespijn, heb daar altijd hetzelfde gevoel bij als bij Radiohead, doet me weinig, irriteert vooral.

  Goed programma voor de rest, maar geen echte klappers uit mijn persoonlijk wenslijstje Matchbox Twenty, John Mayer, Fall Out Boy, Manic Street Preachers, Alanis Morissette, Amy MacDonald, The Fray, Air Traffic, Daughtry, The Gossip, Disturbed, Godsmack, Mêlée, Paramore, The Hoosiers, Beatsteaks, Die Toten Hosen of Panic at the Disco.

  Vooral veel bands die ik al eens gezien heb, ik mis echt een persoonlijke favoriet zoals vorig jaar Dave Matthews, maar goed nog 8 namen te gaan, misschien komt het nog.

 3. Leuk, de discussies barsten al los.

  @Mart: Drie jaar geleden was er kritiek omdat er geen grote namen stonden, nu is het omgekeerde waar en is het wéér niet goed. Er staat naar mijn smaak ook veel bagger tussen maar ook meer dan voldoende lekkers om me drie dagen te amuseren. Bovendien ben ik blij met de variatie.

  @Bube: Pinkpop is al sinds eind jaren 80 een groot trendvolgend festival en daar zie je als concertganger dus per definitie bands die je al eens eerder hebt gezien. Voor het nieuwe jonge grut kun je terecht op Lowlands/Pukkelpop. Persoonlijke favorieten zijn er voor mij voldoende. Je zult me dan ook (buiten het geniale The Verve) aantreffen bij Metallica, Porcupine Tree, Foo Fighters, Justice, Bad Religion, Queens of the Stone Age, Roisin Murphy, Kaiser Chiefs, Groove Armada, Editors, The Wombats en uiteraard Cavallera Conspiracy.

  @Beiden: En vergeet niet dat er nog 8 bands bij komen.

 4. Wat heb ik nou nog niet gezien:

  – SAT2D
  – Porcupine Tree
  – Justice (ook weinig behoefte aan om dit te zien)
  – Groove Armada (ook weinig behoefte aan om dit te zien)
  – The Verve (in het verleden ook al bewust overgeslagen)
  – Moke
  – Saybia
  – Kate Nash (trekt ook niet echt)
  – Pete Murray (trekt ook niet echt)
  – Patrick Watson
  – Serj Tankian (ook niet mijn ding)
  – Cavalera Conspiracy (Soulfly ooit een halve minuut gekeken en toen weggevlucht)
  – The Wombats
  – Gavin DeGraw
  – RAGE AGAINST THE MACHINE !!!

  Voor de nieuwigheid hoeft het dus niet, begrijp me niet verkeerd het is een goed programma, maar op RATM na mis ik een persoonlijke favoriet, misschien zit hij bij de resterende 8 namen.

  Overigens ga ik ook genieten van bands als Alter Bridge, Incubus, Metallica, Counting Crows, Foo Fighters, Bad Religion, Editors, Kaiser Chiefs, KT Tunstall, QotSA & The Hives, dus ik denk idd wel dat dit het beste programma, misschien wel ooit, is.

 5. The Verve, dat zegt genoeg wat mij betreft. En ik ben dit jaar eens van plan om gewoon een 3 dagen kaart te kopen ipv een 1 dag kaart voor 80 euro. Al was Maxïmo Park het zeker waard.

  Daarnaast hoop ik uiteraard op The – wie? zegt Jan Smeets dan? – Music 🙂

 6. Kewl gerucht van 3VOOR12: “Eén naam ontbreekt nog op de vrijdag. Smeets wilde die nog niet onthullen, maar beloofde een grote man, bekend van een grote band uit het verleden. 3VOOR12 zet zijn geld in op Ozzy Osbourne. Voor zaterdag houdt Smeets nog drie namen geheim, voor de zondag vier.” Ik ben helemaal voor! 🙂

 7. kunnen we Ozzy anno 2008 nog een grote man noemen? Maakt hij nog (serieuze of überhaupt) muziek? Het zou wel passen in de Heavy Friday line-up.
  Ik had zeker ook Kula Shaker verwacht.

 8. @Mart: Iemand met zo’n staat van dienst blijft voor altijd een grote man. Alleen al op basis van de eerste vier Black Sabbath albums. Maar ik zie het niet gebeuren. Ik dacht eerder aan Robert Plant & Alison Krauss, die schijnen erg hot te zijn tegenwoordig.

 9. Los van het feit dat ik elk jaar ga, ongeacht de programmering, is The Verve reden genoeg om een ticket te kopen. Fijn dat de line-up ook meer dan genoeg namen bevat die me weinig boeien, dat maakt de kans op overlap kleiner én het geeft meer tijd om op onze vertrouwde stek slap te ouwehoeren en de inwendige mens te verwennen… 😉 Pinkpop is geen Pukkelpop dus een line-up als deze had ik wel verwacht, en ik vind het wel prima zo. Niettemin hoop ik op enkele interessante toevoegingen tussen de nog niet bevestigde acht acts zoals The Gossip, Jack Peñate en tegen beter weten in My Bloody Valentine.

 10. Hè, had ik dit jaar echt weer eens naar Pinkpop willen gaan, nog meer naar aanleiding van de bands, waaronder ook bij mij The Verve hoog staat, zit ik dan nog in Australië!(ja…ook niet slecht)
  Maar waarom is Pinkpop dit jaar in hemels naam zo vroeg! Gr$^#$^^$^#

 11. Wat een rare stelling van Kamer.
  Als Kamer zich afvraagt waarom zijn favoriete britse bandjes niet op het moment supreme op Pinkpop stonden moet hij maar eens te rade gaan bij de diverse NL media (waaronder zijn eigen Volkskrent) die in die tijd enkel oog hadden voor Grunge en vergelijkbare muzikale ellende. En omdat Pinkpop een festival is dat altijd meegolft op wat populair is in dit land, stonden er dus geen Blur, Pulp en Elastica op dat festival. Omdat Blur pas door 3FM (“altijd de eerste”) werd ontdekt ten tijde van dat geinige Woohoo-liedje en de andere twee volstrekt werden genegeerd. Nu staat het vizier gericht op de UK en komt The Verve ineens in beeld. En gelukkig maar!

  Maar goed, het betreft uiteraard een stukje van de beroepszijkerds der Azijnbode en ik had vanuit die hoek dan ook echt geen enthousiasme verwacht betreffende de Pinkpopprogrammering.

 12. los van de mening van Kamer wil ik even rechtzetten dat de VK al tig jaren geen azijnbode meer is. Men bericht over het algemeen zelfs uitgesproken vrolijk en positief over nieuwe popmuziek.
  En de vraag is natuurlijk of the Verve de – naar zijn zeggen – hoge gage waard is, gezien het gegeven dat ze hier niet populair zijn. In die zin volgt PP niet wat populair is. (wat overigens te prijzen is, daar niet van)

 13. DE EERSTE NAMEN VAN ROCK WERCHTER. . Het raden kan stoppen want hier zijn onze eerste 24:

  R.E.M. | RADIOHEAD | dEUS | LENNY KRAVITZ | THE CHEMICAL BROTHERS | MIKA | SIGUR ROS | KAISER CHIEFS | NIGHTWISH | BEN HARPER & THE INNOCENT CRIMINALS | COUNTING CROWS | EDITORS | ROISIN MURPHY | THE HIVES | CHRIS CORNELL | THE KOOKS | AIR TRAFFIC | JUSTICE | DIGITALISM | KT TUNSTALL | BEIRUT | GOSSIP | JOHN BUTLER TRIO | BAND OF HORSES

  Ook veel wat ik al gezien heb, of ook op Pinkpop komt, ik vind vooral R.E.M. (wel ook op herhaling) en kleine bandjes zoals Air Traffic, The Gossip en Band of Horses leuk.

  Over The Verve kan ik niet objectief zijn, zoals reeds eerder neergepend, maar ik denk idd dat ze tegenwoordig geen populariteitspolls zouden kunnen winnen, ook al omdat hun bekendheid met name van één liedje afhangt (dat mij dus al niet kon boeien).

 14. @Bube: The Verve is bekend vanwege o.a. drie uitstekende albums, een uitmuntende live-reputatie, drie internationale hitsuccessen en een fraaie collectie inmiddels klassieke popsongs. Persoonlijk vind ik hun oude werk trouwens het beste. Met ‘Gravity Grave’ als absolute topper. Als ze dat spelen word ik gek. http://tinyurl.com/2uluqe

  Wat betreft de Werchternamen had ik The Gossip graag in Landgraaf willen zien.

 15. Het Woohoo liedje van Blur. Ach, nu heb ik toch weer een reden gevonden om over Graham te beginnen. Daarover gesproken, is dat wellicht de grote man die op vrijdag nog wordt toegevoegd aan de lin-up van Pinkpop? 😉

  En nee, voor die namen reis ik vooralsnog niet af naar een propvolle festivalweide in België.

 16. Marco: Zoals gezegd haakte ik al af na de hit, dus als je zegt dat ze 3 geweldige albums hebben gemaakt, kan ik dat niet tegenspreken. “The drugs don’t work” of zoiets, vond ik een redelijk nummer.

  Danniëlle: Over de propvolheid van de Werchter-weide verschilden we al eens eerder van mening, maar persoonlijk denk ik dat het gemakkelijker zal zijn om R.E.M. van dichtbij te bekijken aldaar, als ook maar één van de 3 headliners van Pinkpop dit jaar.

 17. @Bube: Euh, die andere albums zaten voor de grote hits bij the Verve.

  Zou het soms te maken hebben met ons verschil in grootte en doorsnee dat wij anders tegen een massa op een festivalweide opkijken 😉

 18. Kewl gerucht van 3VOOR12: “Eén naam ontbreekt nog op de vrijdag. Smeets wilde die nog niet onthullen, maar beloofde een grote man, bekend van een grote band uit het verleden. 3VOOR12 zet zijn geld in op Ozzy Osbourne.

  Dit blijkt dus nu Chris Cornell te zijn (ex-Soundgarden en ex-Audioslave), die het 3FM-stage zal afsluiten.

 19. what a joke! Audioslave was erg lekker, maar zijn soloplaat is diepdroevig, zielig dat hij zoiets heeft afgeleverd. Hij moest zich schamen ipv dat hij er ook nog mee gaat optreden.

 20. Streep in Marts bericht Audioslave door, vervang het door Soundgarden en je hebt mijn mening. Wat een anticlimax; van Ozzy via Plant uitkomen bij Cornell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s