Oude koeden

Gisteren, de eerste vrije zondag van het nieuwe jaar, was typisch zo’n dag om in huis rond te scharrelen en wat op te ruimen. En dan kom je soms nog wel eens iets verrassends tegen. Zoals in mijn geval een flink aantal Minidiscs. Dik onder het stof maar qua luistergenot daarom des te nostalgischer. Bovendien gaf het een mooie kijk op welke muziek ik vijf tot tien jaar geleden wel aardig vond maar niet goed genoeg achtte voor aanschaf op cd. Audio Bullys, Starsailor, Melany C, Dido, Manic Street Preachers, Anastacia, Garbage, Supergrass, Gorillaz, Extince… stuk voor stuk artiesten waarmee ik direct met veel plezier kon meeneuriën maar die ik de afgelopen jaren geen moment heb gemist en waarvoor ik ook na de aangename herbeluistering niet direct naar de platenboer zal rennen. Ook de compilaties van Talk Talk, Fun Lovin’ Criminals en het beste van twee keer Guns N’ Roses’ ‘Use Your Illusion’ zorgden voor herkenning en een glimlach maar gingen uiteindelijk weer netjes terug in de doos. Het enige discje dat ik voorlopig naast het stereomeubel laat liggen is een kopie van ‘Schippers In Plafondvaart‘. Inclusief het beste van onder anderen Sjef van Oekel, Gerrit Dekzeil en Jacques Plafond en dat allemaal op smakelijke wijze muzikaal verpakt door Clous van Mechelen alias Jan Vos, hetgeen dan weer doet terugverlangen naar deze tijden. Da’s nog eens een vrolijk begin van het nieuwe jaar, oude koeden of niet.

10 thoughts on “Oude koeden

 1. Die cd heb ik ook! Ben nog erg op zoek naar de cd ‘Geen touw’, ooit bijlage bij de VPRO-gids met daarop nummers van Elsj de Wit en de Gleufjes, Jaap Knasterhuis en Etna Vesuvia. (Had die cd ooit op bandje – als joe daar aan kan komen hoor ik het graag!)

  Ik was vaste luisteraar en ben nu natuurlijk lid van de Ronflonflon-hyve: http://ronflonflon.hyves.nl/

 2. @Danniëlle: Anastacia had een geweldige stem en haar singles waren zeer goed te pruimen. Gedeelde (jeugd)zonde is halve (jeugd)zonde. Maar ze was natuurlijk bij lange na geen Dido en al helemaal geen Mel C 🙂

 3. Goede tip van die Flon-hyves. Daar ga ik ook lid van worden.
  Misschien kom ik er nog wat leuke plaatjes van Jacqueline van benthem tegen.

  (jacqueline van benthem, jacqueline van benthem, oooooh wat heeft ze veel in huis…)

 4. –> Henk, dat wist ik niet. Hoe ontnuchterend. Speurwerk op internet leert me dat deze juf zelfs de stem van Beertje Collargol deed.
  Er is helaas geen fotomateriaal van haar te vinden. Misschien maar goed ook want dat is misschien nog meer ontnuchterend…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s