Live 2007

“It could only go downhill after Cologne” vertelde bassist Mat Osman ons in Brussel. “I fucked my voice up in Cologne” mompelde Brett Anderson enkele dagen later tijdens een concert in Londen. Saillant detail: De Keulse show was de eerste van de Europese tour. Een tour die dus knallender van start ging dan goed was voor de band. Met dank aan een aftands rockhol, een meute uitzinnige Suedeheads en een band in topvorm. “Concert van het jaar!” schreef ik op 23 april en die stelling is daarna geen moment meer aan het wankelen gebracht. Dat Anderson ook verantwoordelijk was voor de gaafste afterparty en de grootste muzikale verrassing van het jaar maakt het achteraf allemaal nog veel mooier: 2007 was voor mij dan ook het jaar van Brett Anderson, wie had dat ooit kunnen denken twaalf maanden geleden. Ikzelf in ieder geval niet. Anderson en co hebben de pech dat er in mijn lijstjes slechts ruimte is voor één entry per artiest. Bromheads Jacket, The Pigeon Detectives en Tool hebben daarentegen de pech dat ik me tot een top 15 heb beperkt terwijl ze zeker niet onvermeld mogen blijven. En nu maar hopen dat 2008 ons net zo veel onvergetelijke avonden bezorgt.

1 Brett Anderson (Prime Club, Keulen)
2 Zappa Plays Zappa (013, Tilburg)
3 Maxïmo Park (Zeche, Bochum)
4 Kasabian (AB Box, Brussel)
5 Motörhead (Rodahal, Kerkrade)
6 The Cooper Temple Clause (Prime Club, Keulen)
7 !!! (Doornroosje, Nijmegen)
8 LCD Soundsystem (Pukkelpop, Hasselt)
9 The Twang (Prime Club, Keulen)
10 Fish (Effenaar, Eindhoven)
11 Kula Shaker (Prime Club, Keulen)
12 Iggy & The Stooges (Pukkelpop, Hasselt)
13 Razorlight (AB Zaal, Brussel)
14 The View (Pukkelpop, Hasselt)
15 Infadels (Les Ardentes, Luik)

Klik hier voor de verslagen van bovenstaande (en andere) concerten.

12 thoughts on “Live 2007

 1. Yep, de onbetwiste nr. 1, net zo onbetwist als Graham Coxon een jaar daarvoor. En dat zijn dan toevallig twee artiesten die eerst in een succesvol Britpop bandje zaten en nu solo zijn. Verder een aantal namen die ook in mijn lijstje zullen terugkomen.

  Jammer voor Tool maar ik denk niet dat de band er wakker van ligt 😉 Ik was al blij dat het concert toen alsnog doorging na al die berichten over de verkoudheid van Maynard.

 2. Leuke lijst. Het wordt blijkbaar wel een trend om voor top 15s te gaan, wie weet neem ik dat in het geval van de concerttop wel over. Wanneer ik dat niet doe vrees ik dat ome Brett eruit valt..en dat gun ik en nou ook weer niet (al heeft ie me wel heel erg teleurgesteld met zijn zemelige (quasi)soloplaat. Gelukkig wist ie het live gedeeltelijk te compenseren met een partij puike Suede tracks). Ik kan me overigens goed voorstellen dat de afterpret met Brett in Keulen het concert zo bijzonder heeft gemaakt!

 3. @Mart: De afterpret was in Brussel (dat qua optreden an sich nauwelijks vergelijkbaar was met dat ik Keulen) enkele dagen nadat mijn stelling hier al was neergepend. Het is er dus van generlei invloed op geweest.

 4. Leuke en interessante lijst, Marco! En tof om ook hier The Twang weer terug te zien! Kula Shaker ga ik in maart in Nijmegen zien, dus wellicht komt die in de ’08-lijst wel weer terug 🙂

 5. Ik zie dat La Belgique het heeft gewonnen qua land waar je meeste favoriete concerten hebben plaatsgevonden, maar Keulen is met de stadsprijs aan de haal gegaan. En voor een bepaald niet ideale zaal als Prime Club…
  Gelukkig gaan we binnenkort weer eens naar Gebaude 9, dat vind ik toch te prefereren. Qua concerten zie ik wel enkele overeenkomsten, doch beperkt. Het is Bromheads Jacket by the way! 🙂

 6. @Indindo: Gebaude 9 is eigenlijk een toffere zaal maar als in de Prime Club de vlam in de pan slaat dan gaat het ook goed los daar (al hoop ik dat zulks nooit letterlijk zal geschieden in die pijpenla).

  Dank voor de correctie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s