Singles 2007

Nu de kerst officieel is begonnen lijkt de tijd rijp voor de Headmusic jaarlijstjes. Traditiegetrouw beginnend met de singles. Vanwege het enorme aanbod in 2007 heb ik dit jaar gekozen voor een top 15 want ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de laatste vijf prachtplaatjes die de lijst hieronder afsluiten niet te noemen. Bij deze dus, inclusief de bewegende beelden. Prettige feestdagen!

1 Our Velocity – Maxïmo Park (clip)
2 Brianstorm – Arctic Monkeys (clip)
3 Same Jeans – The View (clip)
4 Golden Skans – Klaxons (clip)
5 Two Lovers – The Twang (clip)
6 Heart Of Hearts – !!! (clip)
7 Drama Queen – Switches (clip)
8 Backfire At The Disco – The Wombats (clip)
9 Men’s Needs – The Cribs (clip)
10 Morden – Good Shoes (clip)
11 Heavyweight Champion Of The World – Reverend And The Makers (clip)
12 Away From Here – The Enemy (clip)
13 I’m Not Sorry – Pigeon Detectives (clip)
14 Starz In Their Eyes – Just Jack (clip)
15 The Racing Rats – Editors (clip)

6 thoughts on “Singles 2007

  1. Persoonlijk vind ik een single-lijst heel erg moeilijk en doe ik het dus ook niet, ik kom dan toch wel op heel veel mooie nummers, maar vaker dan niet vind ik ook niet-singles leuker als de singles.

    Dan mijn commentaar op jouw lijst, het blijdste ben ik om nummer 9 van The Cribs(wat niet wil zeggen dat ik het het mooiste nummer vind), dit prachtig nummer heeft idd te weinig aandacht gehad, gelukkig heb ik hem wel een paar keer meegepikt op StuBru.

    Verder niet al te veel commentaar, al vond ik de andere singles van zowel Maxïmo Park als Editors eigenlijk mooier als de door jou gekozen nummers en nummer 14 vind ik dan weer het zwarte schaap in de lijst, geen slecht nummer, maar wel aanmerkelijk minder als de rest. Vorig jaar stond er ook ergens zoiets tussen, dacht ik.

    Overigens geheel off-topic wil ik de muziekliefhebbers die hier regelmatig komen en hun mening spuien ook graag oproepen om eens af en toe langs te komen op http://www.aowekino.nl en dan met name op het berichte brett aldaar, dat ik vanwege gebrekkige deelname, ook vaak als mijn eigen soort persoonlijke blog gebruik. Helaas vaak in het dialect, maar mijn meest recente post was in het Neerlands.

    Mijn live top 20 en album top 20 zijn er o.a. ook al langsgekomen.

  2. Ook hier weer, net als bij blogparty, de nodige overeenkomsten, maar ik vermoed dat de verschillen pas duidelijk zullen worden bij de cd’s en concert lijstjes. Jammer dat geen enkele song van Garuda tv het heeft gered… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s