Neue Bondies (2)

We are kamikazes, aiming straight for your heart… Hoera, The Von Bondies zijn terug. Helaas zonder Carrie Smith en *slik* zonder Marcy Bolen maar met Alicia Gbur en Leann Banks als (zo op het eerste gezicht redelijk adequate) vervangers. Leann speelde zich in de kijker als bassiste van dit in het oog springende gezelschap en Alicea is naast fotografe ook nog snarenplukster bij The Nice Device, wiens Matt Lannoo ook maar meteen door Jason Stollsheimer is ingelijfd, waarmee het aantal gitaristen op drie is gekomen en dat klinkt dan zo. Het nieuwe album ‘Love, Hate And Then There’s You’ verschijnt begin volgend jaar, de band doet  in februari onder anderen Amsterdam, Keulen en Brussel aan en de kaartjes voor die laatste gig vallen als het goed is binnen enkele dagen op de Headmusic deurmat. En zo gaat 2008 in ieder geval veelbelovend van start en is het vervolgens wachten op die andere langverwachte comeback.

5 thoughts on “Neue Bondies (2)

 1. Alsof mannen het niet prettig vinden om naar een mooie muzikante te kijken (die dan toevallig ook nog goed klinkt) Ze zijn net zo erg als de dames! 🙂

  Helemaal off-topic, omdat jij volgens mij veel verstand van muziek hebt.
  Ik luister de laatste maanden weinig naar de radio (als ik ‘m al eens hoor dan staat ie op ‘t werk op een zeer verkeerde zender!)
  Dus blijft het wat beperkt tot de auto.
  Nu is me al een paar keer een lekker nummer opgevallen en elke keer mis ik wie de uitvoerende is. Ik weet ook niet of het een nieuw nummer is of al wat ouder.

  (Ik voel me nu weer net een puber die in de platenzaak gaat staan neuriën om aan te duiden welk singeltje ze wil hebben!)
  Het nummer begint met fluiten en het klinkt Britt-pop. Als het jaren terug was, zou ik zeggen dat het een nummer had kunnen zijn van The Stone Roses.
  Weet jij misschien wat ik bedoel?
  Anders neurie ik het woensdag wel. 🙂

 2. @ Bojoura: Doet me denken aan een legendarische aflevering van Married With Children, als Al Bundy een deuntje in zijn hoofd heeft dat ie heeft opgepikt van de radio. Het maakt hem helemaal gek. Uiteindelijk reist hij naar een platenzaak (final vinyl) om het liedje te neuriën voor de verkoper. Hilarisch!

 3. Ik dacht dat The Von Bondies al onder de groene zoden lagen. Jammer dat Marcie weg is, zo blijft er van de originele line-up weinig meer over.
  @Bojoura: Het enige mij bekende recente met fluiten beginnende nummer (1 jaar oud eigenlijk, maar opnieuw uitgebracht) dat ik ken is “Young folks” van Peter, Björn en John. Check http://www.youtube.com/watch?v=48hcp-zDpg4
  of ‘m dat is… of niet! Leuk plaatje, heb ‘m zelf ook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s