Goed bezig

Amaai, ze zijn goed bezig daar in Kerkrade, want nadat het stadje nog natrilt van dit spektakel komen er binnenkort twee andere Engelse Audio Bullys op bezoek. Helaas slechts voor een DJ set, maar toch…
Waar ze ook goed bezig zijn is in Hasselt, waar Pukkelpoppresident Chokri Mahassine een heus Pukkelpop Binnen heeft aangekondigd (via). Zonder modder, zonder camping maar met een Mainstage, Boilerroom, Dancehall, Skatestage en ongetwijfeld een aansprekende line-up, dat is de Belgen wel toevertrouwd.
Voor iemand die zodra de temperatuur onder de twintig duikt bij voorkeur hooded door het leven stapt, verdienen de makers van deze gave gadget natuurlijk ook een pluim en als we toch aan het schouderkloppen zijn mag de alweder bijzondere nieuwe clip van de nog bijzonderdere nieuwe single van The White Stripes ook niet onvermeld blijven.
En terwijl ik nazwijmel van de aanblik van de übercharmante Meg White is het laatste compliment voor mezelf; extra vroeg opstaan op mijn vrije zaterdag om de sportschool te bezoeken. Al weerhoud de bloginspiratie me nog even van de daadwerkelijke actie. En die is dalijk hard nodig om de vieze smaak van deze kleffe holle galmbaksingle van *kuch* Queen eruit te zweten. Brian May en Roger Taylor doen een klef stukje Borsato en Freddie draait zich om in zijn graf. De overgebleven inspiratieloze helft van de voormalige wereldband is met de grootste kutplaat van het jaar zeker NIET goed bezig. Deze oude Queenfan zegt: Say it’s not true!!! Helaas, it is…

11 thoughts on “Goed bezig

 1. Zou het er dan toch eindelijk van komen? Dat ik Bozzini (off all places?) eindelijk eens van binnen ga zien? Moet ik me natuurlijk wel eerst door de optredens van die andere DJ’s weten te worstelen en dat zal nog een hele klus worden.

  Meg ziet er inderdaad erg lief uit, kan me die zwijmelende kerels wel voorstellen 🙂 Jack begint ook weer ergens op te lijken, het doodgraversimago heeft hij gelukkig weer van zich afgeschud, houwen zo!

 2. Voor mij zal Queen op deze manier nooit of te nimmer Queen meer zijn. Zonder Freddie mist er gewoon behoorlijk wat aan die band. Het is op zijn best nog de tandeloze Queen Mum…

  Maarrem, goed bezig, lekker sporten op zaterdag! Ik maak zometeen ook nog even een rondje door het bos, prima weertje voor 🙂

 3. Idd weer eens een bijzondere video van jullie hamsterpaar, al moet ik nog even aan het nummer wennen.

  Wat Q+PR betreft, vind ik je conclusie niet helemaal juist, tuurlijk, zeker het begin van dat nummer is niet echt pakkend, maar er zit toch weer een gitaarsolo in, waarin ik duidelijk Queen / Brian May herken en hoewel ik misschien wel de grootste bewonderaar van Freddie ben, mogen ook de bijdrages van May, Taylor en in mindere mate Deacon aan het succes van Queen zeker niet miskent worden. Hun specifieke gitaarwerk en onmiskenbare drumgeluid, alsmede ook hun songwriting-bijdrage heeft er mede voor gezorgd dat Queen de band is geworden, die ze waren. Freddie zal zich zeker niet omdraaien in zijn graf, want van een beetje klefheid en wat al niet meer was hij op zijn tijd ook niet vies. Als showman pur sang trok hij altijd alle registers uit de kast en schroomde hij ook niet om af en toe de grenzen van de goede smaak af te tasten en soms zelfs te overschrijden.

  Deze nieuwe formatie met Paul Rodgers is natuurlijk niet te vergelijken met het origineel, en ik vond de prijzen die ze vroegen voor de concerten van dit slappe aftreksel dan ook absurd hoog, maar het had nog veel erger kunnen zijn, toen er destijds de geruchten waren dat Robbie Williams als zanger zou optreden.

  Freddie is natuurlijk ‘irreplacable’ (al had George Michael destijds voor mij een poging mogen wagen), maar de nog levende heren hebben een grote muzikale erfenis achtergelaten en ik kan begrijpen dat ze nog wel zin hebben om deze muziek ten tonele te brengen, blijkbaar zijn er ook nog meer als voldoende fans die deze unieke muziek ook nog willen horen ook al is het niet meer in de enige echte, originele ‘fashion’.

  Zoals gezegd het prijskaartje vond ik (veel) te hoog, het binnencashen steekt mij ook diep, maar in dit geval is het ook nog eens voor een goed doel, dus moet ik hun deze keer vrijpleiten.

  Paul Rodgers is op zich trouwens een prima zanger, maar hij is aan de ene kant te zeer verschillend van Freddie’s stemgeluid, aan de andere kant kiezen ze dus eerlijk voor iets heel anders, in plaats van een goedkope imitator.

  Ik blijf er dus een dubbel gevoel aan overhouden.

 4. @Bube: Tuurlijk, het klinkt soms als Queen en dat is juist de makke. De heren doen hun best om als Queen te klinken maar daar is ook alles mee gezegd. En dan kiezen ze ook nog voor de makkelijk scorende holle bombastische kant van de band waar ik zelfs als fan nooit zo van heb gehouden. Mercury zocht de grenzen tussen rock en kitsch op en overschreed ze geregeld maar vrijwel altijd muzikaal verantwoord en vernuftig. May en Taylor blijven akelig keurig binnen de lijntjes. De kwalificatie ‘inspiratieloos’ slaat overigens op de post-(échte)Queen May en Taylor.

  Zo, en nu ben ik benieuwd naar Bubes All Time Favourite Queen Top 5 🙂

 5. Speciaal voor Marco dan mijn Queen Top 5:
  1) Bohemian rhapsody (vanzelfsprekend)
  2) The show must go on (diep tragisch)
  3) Death on two legs (dedicated to …)
  4) Radio Ga-Ga
  5) A kind of magic / Machines (Back to humans)

 6. Ray goes Kirchroa!
  Wat Queen betreft ben ik het wel met Marco eens, deze ligt er te dik bovenop en is alleen maar klef (waar is de knipoog of compositorische genialiteit?). Hoewel het nummer gelukkig wel snel in de hogere versnelling geraakt, en dan wordt ie stiekem nog lekker ook (volvet is soms best smakelijk, voor even).

 7. @Ray:
  Dummer ne, dummer ne, dummer ne Klore!
  Dummer ne, dummer ne, dummer ne Klore!
  Hammer nit, hammer nit, hammer nit!
  Hammer nit, hammer nit, hammer nit!
  Oh jeh! Su ne Driss, su ne Driss, su ne Driss!
  Oh jeh! Su ne Driss, su ne Driss, su ne Driss!
  Jommer in en andere Kaschämm! Schämm!
  Jommer in en andere Kaschämm!
  Die Karawane zieht weiter, der Sultan hätt Doosch!
  Dä Sultan hätt Doosch! Dä Sultan hätt Doosch!
  Die Karawane zieht weiter, der Sultan hätt Doosch!
  Dä Sultan, dä Sultan dä hätt Doosch!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s