Doe Maar De Kuip

Tja, wat moet je daar nu weer van zeggen? Dat Heintje Davids een waardige opvolger heeft gekregen? Uiteraard is het Doe Maar virus destijds ook niet aan mij voorbijgegaan maar 25 jaar na dato vind ik hun eerste album verreweg het leukst en ben ik vooral erg blij dat De Kuip weer in beeld is voor liveconcerten. Pophistorie, sfeer en prima geluid, kortom; alles wat de Arenanana niet heeft. Helaas denkt de firma Mojopolie daar, tegen beter weten in en als enige, nog steeds heel anders over.

10 thoughts on “Doe Maar De Kuip

 1. Hey, dat eerste album kende ik helemaal niet. Altijd gedacht dat Skunk hun debuut was, okee, ik was destijds ook nog niet zo’n muziek-encyclopedie als nu en internet was nog niet uitgevonden door Al Gore.

  Nu ben ik eigenlijk reuze benieuwd naar dit werk, ook ik was zo iemand die met (o.a.) Doe Maar-buttons op zijn jeans-jack rondliep en heb de overige 3 albums nog op LP. Al had het ook iets met ‘stoer en hip willen zijn’ van doen, toch hebben ze leuke nummers gemaakt vooral op Skunk.

 2. ‘Skunk’ is ook een prima plaat. Ik was vooral gecharmeerd van de nummers die werden gezongen door drummer Carel Copier, toen hij na dat album stopte was de lol er voor mij een beetje af. Toen de Nederpophype een paar jaar later op haar hoogtepunt was, was ik dan ook voor het Goede Doel. Hun album ‘België’ wordt hier nog wel eens gedraaid en klinkt tegenwoordig vanwege haar typische jaren ’80 sound opvallend actueel.

 3. Ik heb Doe Maar gezien in Ahoy, op één rij verwijderd van het dak! Gelukkig hadden ze videoschermen, zo wist ik zeker dat die poppetjes in de verte toch écht Henny, Ernst & co waren! In de Kuip ben ik één keer geweest, concert van U2. Doe mij Maar een klein zaaltje!

 4. Ik was destijds ook helemaal fan van Doe Maar. Inclusief buttons agenda en gekleurde polsbandjes.
  Live heb ik ze toen niet gezien, want er was een concert in Tiel op de Waalkade, maar ik moest toen op schoolkamp. (Wat baalde ik zeg!)
  Toch zou ik ze best eens live willen aanschouwen, het pubergevoel even terug krijgen. Maar 12 juli is wéér zo’n rotdatum.
  Dan ben ik dit keer niet op schoolkamp maar op “volwassen’ vakantie.

 5. “België” van Het Goede Doel maakt ook nog deel uit van mijn oude LP-platenkast, dat blijft idd een superplaat met zelfs nog verborgen juweeltjes als “Iets van gevoel” naast alle bekende hits van toen.

  “Skunk” was trouwens mijn allereerste gekochte LP, al moet het die twijfelachtige eer wel delen met het zo mogelijk nog foutere “Tropical gangster” van Kid Creole & The Coconuts, want ik begon gewoon met 2 albums tegelijkertijd.

  Een prachtige jeugdherinnering vond ik destijds ook trouwens de allereerste Veronica-rocknacht met Doe Maar als hoofdact en daarvoor Golden Earring, Normaal en als ik me niet vergis Vitesse (de band niet de voetbalclub). Dichter ben ik nooit bij een live-optreden van Doe Maar geweest.

  De Golden Earring was wel mijn eerste echte live-concert in een feesttent in Mechelen in de hoogtij-dagen van de LP “Cut” met hun grootste commerciële hit “Twilight zone”, nog altijd één van de beste nummers ooit in mijn opinie. Binnenkort (zat. 8/12) ga ik ze nog eens bewonderen in de Rodahal.

  Poe, poe, ik moet maar eens een eigen blog beginnen met al dat geschrijf hier.

 6. Allicht heb ik qua club al volstrekt niets met de ArenA, maar daarnaast vind ik het ook nog een tamelijk sfeerloze betonnen kolos. Dat ze daar concerten in houden is waarlijk een schande, zeker als je ziet tegen welke prijzen de gemiddelde show daar verkocht wordt. En het ergste is nog dat ze veelal uitverkopen ook. Nee, doe mij wat dat betreft in alle opzichten maar De Kuip. Of het PSV-stadion, als daar eens concerten komen die de moeite van het bezoeken wel waard zijn 😉

 7. @Bube: Zal ik maar bekennen dat ik naast ‘België’ ook ‘Tropical Gangsters’ inmiddels op CD heb herkocht…
  Jaa, Vitesse. Hun ‘Live In Germany’ album heb ik destijds grijs gedraaid. Net als Normaals ‘Springleavend’. Dat waren nog eens polderpoptijden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s