Zoals de ouden zongen…

Als ik me ergens op verheug is het wel het weerzien met The Coral volgende week vrijdag in Keulen. De eigenzinnige band uit Liverpool is na vier uitstekende albums, een bijna net zo smakelijk tussendoortje en een handvol puike optredens tot mijn all time favourites gaan behoren, temeer daar ze dwars tegen alle trends en hypes in gewoon haar eigen koers is blijven varen en daarbij het experiment nooit heeft geschuwd. Juist vanwege dat laatste ben ik erg benieuwd naar deze ontwikkeling. "They think film music could be a good outlet for their more experimental tendencies." Waar heb ik dat toch eerder gehoord? Hier, hier en hier bijvoorbeeld. Goed voorbeeld doet goed volgen.

6 thoughts on “Zoals de ouden zongen…

  1. Vraag me af of bestaande nummers van The Coral al ergens in de soundtrack van een of meerdere films is terug te vinden? Met zo’n prima ‘back catalogue’ kan het concert eigenlijk niet meer tegenvallen! Ben benieuwd hoe druk het gaat worden. En wat voor een ellende aan voorprogramma we eerst moeten ondergaan 😦
    @Danniëlle: De gitarist met de mooie wimpers speelt niet meer mee, ik zeg het maar vast… 🙂

  2. Cool. The Coral was de eerste “grote” band die ik oot live zag, als voorporgramma van Oasis in de HMH 2005. Heeft daarom dus een speciaal plekje in mijn hart 😛 (Alvast..) veel plezier!

  3. The Coral heb ik eens live gezien op het Bizarre Festival. Geweldig goeie herinneringen aan! Heb de nieuwe plaat nog niet gehoord, maar hoorde laatst op de radio een nummer voorbij komen, en dat klonk me echt weer heerlijk in de oren!

  4. Goede band! Doet mij – als jongere oudere – denken aan de westcoastgroepen van eind jaren zestig, zoals Moby Grape, Love e.d. Leuke site trouwens, ik kom nog weleens ‘buurten’ en zet je bij mijn muzieklinks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s