Kula Shaker (Prime Club, Keulen 17-10-2007)

De Keulse Prime Club mag dan tot onze favoriete intieme zaaltjes behoren, zodra er een band komt die eigenlijk één (of meerdere) maatje(s) te groot is, staat het gedeelte voor het podium dermate volgepropt dat bewegen nauwelijks tot de mogelijkheden behoort en het zicht vanaf de meeste plaatsen zo goed als nihil is. Als er dan ook nog eens een regionaal voorprogramma is opgetrommeld (de naam ben ik godzijdank vergeten) dat werkelijk tot het saaiste en slechtste behoort dat mijn oren ooit teisterde, lijkt het avondje Kula Shaker op een faliekante mislukking uit te draaien. Totdat het heropgerichte kwartet rond Crispian Mills het podium betreedt en de zaal tijdens de eerste klanken van ‘Sound Of Drums’ in beweging komt. Ineens is er zicht op het podium en gaandeweg kunnen we ongehinderd steeds dichter richting bühne schuifelen. Kula Shaker mag dan wel wat maatjes te groot zijn, ze vóelt zich in ieder geval niet zo en laat met de grootste schik een perfecte mix van haar drie studioalbums uit de PA knallen. Opvallend daarbij is dat het werk van het come-back album ‘Strange Folk’ geenszins misstaat tussen de krakers van weleer (‘Tattva’, ‘Hey Dude’, ‘Hush’, ‘Shower Your Love’, ‘303’… u kent ze wel) en dat het publiek ook het nieuwe werk enthousiast omarmt. Zoals gezegd heeft de band er zin in. Ze klinkt als vanouds; retro, licht psychedelisch met een hoofdrol voor een stomende Hammond en de soms heavy doch altijd melodieuze en soulvolle gitaarklanken van Mills, die ook nog eens uitstekend bij stem blijkt. Omdat de moegesprongen en schorgezongen aanwezigen er na de twee reguliere toegiften nog geen genoeg van hebben en dwars door de zaalmuziek heen het refrein van ‘Govinda’ aanheffen, komt de band nog terug voor (naar eigen zeggen) één extratje. Dat het er uiteindelijk twee worden zegt iets over de gemoedstoestand van Mills en co alsmede de heerlijke sfeer in het zaaltje dat we twee uur daarvoor nog uit het diepst van ons hart verwensten. Kula Shaker is terug. Gaat dat zien!

8 thoughts on “Kula Shaker (Prime Club, Keulen 17-10-2007)

  1. Ook die plaat doet absoluut weer wat met me, erg leuk dat die gasten weer terug zijn! Dit is zonder twijfel één van de beste terugkeerplaten van 2007, al vond ik er in eerste instantie niet zoveel nummers met grote hitpotentie opstaan, zoals op eerdere albums wel was. Maar als geheel is het gewoon een erg goeie schijf! En als dat live ook nog zo uit de verf komt dan is dat helemaal mooi.

  2. Kula Shaker was in het verre verleden al eens de, in mijn opinie, beste band van ik-weet-niet-meer-welke-versie van Pinkpop en ik zie ze graag terug komende zomer op het één of ander festival.

    Ondertussen ga ik vanavond nog eens op bezoek bij de favoriete drummer van Marco en zijn vriendjes, Rush in Oberhausen staat vandaag op het Bube-programma, dus zondag bij ons aller voetbalclub heb ik weer een ervaring te delen, krijgen we de middag tenminste weer om 😉

  3. @DerBube: Dat Pinkpop optreden was inderdaad erg goed, kan ik me ook nog wel herinneren. Het ging er zo heftig aan toe vooraan dat ik op een gegeven mijn bril maar heb afgezet toen, ik was bang dat deze anders het concert niet zou overleven.

    Heel mooi van zondag want het voetballen zal wel weer slaapverwekkend *slamwejam* zijn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s