Pukkelpop zaterdag

1. LCD Soundsystem James Murphy zet Marquee in vuur en vlam.
2. Tool Indrukwekkend als altijd.
3. Bromheads Jacket Ouderwets onstuimig Brits punkfeestje.
4. The Rakes Strak, pittig en met een pak sterke songs.
5. Enter Shikari De missing link tussen Klaxons en Slayer.

Eervolle vermelding: Hellogoodbye

Voor meer Pukkelpop kun je terecht bij Studio Brussel en Humo.

15 thoughts on “Pukkelpop zaterdag

 1. Werkelijk? The Rakes op LL vond ik niet om aan te horen. Ik denk toch echt niet dat het aan de geluidskwaliteit van 3voor12 lag.

 2. the Rakes hebben van nature toch wel een dun geluidje. Als dat dan ook nog door het 3voor12-filter gaat blijft er weinig over kan ik me voorstellen. Wij hebben ook 3voor12, via UPC, ook daar is de geluidskwaliteit minimaal, jammer!

 3. Enter Shikari de missing link tussen Klaxons en Slayer? Laatste band nooit gezien, maar die zijn live dus ook beroerd…?! 🙂
  @Danniëlle: Huh? Twijfel? Dacht dat Tool wel met stip op jouw nr. 1 zou staan. Wat schorte er eventueel aan? Niet echt dansbaar natuurlijk…

 4. Enter Shikari was tijdens haar eerste geïmproviseerde optreden op de mainstage muzikaal rommelig en erg slecht qua geluid maar best amusant. Ik heb tenminste het gehele concert geboeid en met een glimlach op mijn gezicht staan kijken. Haar reguliere optreden op de skate-stage was echter stukken beter. Ik heb in ieder geval genoten van de muzikale gekte en de taferelen voor het podium.

 5. Helemaal eens met The Rakes en de eervolle vermelding. Voor de rest moet ik concluderen dat onze muzieksmaken erg verschillen.
  @DB: Jammer dat The Rakes op LL niet om aan te horen was. Zie nou Karen, PP was toch echt de beste keus! Volgend jaar zeker weer!

 6. Leuk om te lezen wat Enter Shikari voor verschillende reacties ontlokt. Ik heb ze op Lowlands gemist, maar in de Melkweg vond ik ze ook geweldig (dankzij wat er allemaal gebeurd op en voor het podium).

  Jammer dat Hellogoodbye niet op Lowlands was.

 7. @Alexander: De tegenstrijdige reacties bewijzen dat de band in ieder geval bijzonder is.

  OOR zag ze op Lowlands en schreef dit:

  “ENTER SHIKARI is de beste band. Hier moet je niet zijn voor liedjes (donder toch op naar The Shins), maar gewoon om helemaal naar de kloten te gaan. Met dank aan een uitzinnig publiek.”

 8. Tsja, de Oor legt andere criteria aan dan ik. Als ‘de mate waarin je naar de klote gaat’ de enige factor is, wordt de muziekwereld toch een armzalige toestand. Maar gelukkig waait Oor traditioneel met alle winden mee, zo valt er een paar alineas verder te lezen over Arcade Fire: “(..) de beste band ter wereld (..)”

 9. @Mart: Soms is zo’n band die je naar de klote helpt best lekker.:-)

  @Alexander: Een 9 vind ik erg overdreven. Ik wilde het op een 7,5 houden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s