Pukkelpop donderdag

1 Iggy & The Stooges De onnavolgbare Iggy Pop in topvorm.
2 Kaiser Chiefs Smakelijke mix van oud en nieuw.
3 Just Jack Feest met een hoofdletter F.
4 The Pigeon Detectives Klaar voor het grote werk.
5 The Twang Goedgeluimd en ouderwets baggy.

Eervolle vermelding: Lo-Fi-Fnk en The Cribs.

Voor meer Pukkelpop kun je terecht bij Studio Brussel en Humo.

9 thoughts on “Pukkelpop donderdag

 1. Ik wist helemaal niet dat het al gisteren begon (niet goed opgelet dus)! Ben trouwens benieuwd hoe Kate Nash zal zijn, zit nu voor het eerst naar haar te luisteren. Erg grappige (herkenbare) teksten!

 2. Zo blijf ik toch een beetje op de hoogte van festivalkoorts van dit weekend! Leuk lijstje alvast, Marco! En dan te bedenken dat het pas de eerste dag was…

 3. Toch opvallend dat Iggy en zijn mannen elke keer bovenaan ieders lijstje eindigen. Welk jaar je ook pakt. T is fantastisch hoe die oude mannen elke keer toch weer boven iedereen uitstijgen.

 4. Lo Fi Fnk was inderdaad een prettige opener. Just Jack vind ik persoonlijk een beetje duffig. De rafelige randjes zijn wel erg ver te zoeken. Erg braafjes. Niets mis mee maar vind ik daardoor wat minder passen op een progressief festival. Enigszins vergelijkbaar, Jamie T (overigens ook niet echt mijn ding), vind ik dan wel weer net die extra spanning meegeven aan zijn liedjes.
  De optredens van KC zijn gelukkig na het uitkomen van de tweede plaat weer erg goed geworden (want de sleet zat er na twee jaar toeren met Employment aardig op). Nieuwe energie en een pak erg sterke liedjes erbij, mooi!

 5. @She: Mevrouw Nash bleek niet zo mijn ding. Theemuts met piano en Regina Spektor trekjes. Brrr.

  @Bojoura: Precies. Meteen de beentjes even losschudden bij die frisse Zweedse dancekids trok me toch meer dan een tandeloze opa met een driesnarige gitaar. Die laatste lijkt me toch meer iets voor diep in de nacht in een rokerige kroeg

  @Mart: Deze keer heb ik de mate waarin ik me geamuseerd heb als criterium genomen. Het pure vermaaak. Het ontbreken van rafelige randjes werd bij Just Jack volop gecompenseerd door de prettige songs, het feestgevoel in de gehele tent en de aanstekelijke goedgeluimdheid van de hoofdrolspeler. Hij scoorde samen met die donkerharige zanger van The Twang het hoogst in de categorie Pukkelpopspelvreugde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s