Pukkelpop (2)

Na het zien van het affiche van Lowlands keek ik als fervent Pukkelpopganger voor het eerst met een jaloerse blik richting Biddinghuizen. Omdat daar wél ruimte bleek ingeruimd voor Motörhead, Kasabian, Interpol, The Killers en The Good The Bad And The Queen. Hoewel er met name op de Mainstage de komende anderhalve maand nog heel wat ruimte zal worden ingevuld geloof ik niet dat de laatste drie in Hasselt zullen optreden omdat ze ook al op Werchter staan. Na gisteren het voorlopige Pukkelpopprogramma voor het eerst écht goed onder de loep te hebben genomen is mijn jaloezie echter als sneeuw voor de zon verdwenen. Sterker nog; dag 1 zou wel eens een typisch geval van overdaad schaadt kunnen worden terwijl ook de slotdag wat mij betreft geen enkele aanvulling meer behoeft. Aan de bovenkant van het affiche mogen dan wel wat grote namen ontbreken, de onderkant puilt nu al uit van de smaakmakers, hipsters en floorfillers, die ook nog eens voor een groot deel geprogrammeerd staan in de gezellig krappe Club-tent. Zo staan daar op donderdag aaneensluitend 1990’s, The Pigeon Detectives, Just Jack, Jamie T, Battles en Low, waar op zaterdag op dezelfde plek Home Video, Voxtrot, Tokyo Police Club, Bromheads Jacket en The Sounds zullen opdraven. Omdat ook de Dance Hall dit jaar met acts als Boys Noize, Digitalism, Shit Disco, Black Strobe, CSS, Groove Armada, New Young Pony Club, Trentemoller, Erol Alkan en Goose een akelig sterke bezetting kent wordt het nog stevig aanpoten om al het overige fraais te kunnen bewonderen. Silversun Pickups, Editors, Basement Jaxx, Iggy & The Stooges, Kaiser Chiefs, The Cribs, The Fire, Soulfly, The Glimmers, Jack Penate, Liars, Architecture In Helsinki op donderdag en Kings Of Leon, Tool, The Rakes, Albert Hammond Jr, The Shins, LCD Soundsystem, Sonic Youth, The End en Enter Shikari op zaterdag. De vrijdag biedt naast Art Brut, The View, Flip Kowlier, The Rifles. MSTRKFT, The Enemy en Pop Levi gelukkig nog voldoende ruimte, dus laat Kasabian maar komen. Plaats zat op het hoofdpodium. En is er een betere headliner op de Skate Stage denkbaar dan Lemmy en co? Toch zou ik, mocht ik uit genoemde Lowlandsbands kiezen, gaan voor The Good The Bad And The Queen. De enige van de vijf die ik nog niet eerder zag en die vanwege haar projectstatus waarschijnlijk niet snel meer deze kant op zal komen. En wat zegt Chokri? "More Bands To Be Announced." Hoop doet leven.

free music

9 thoughts on “Pukkelpop (2)

 1. Voor mij hoeven er geen nieuwe namen meer bij te komen (behalve The Horrors, Wolf & Cub en Gossip dan misschien), want anders blijft er geen tijd over om relaí aan tafel te lurken aan een speciaal biertje, en in het (hopelijk droge) gras te vertoeven, een portie Hollandse kibbeling naar binnen werkend.

 2. DEAL!! Met Annet kun je zaken doen 🙂
  TGTBATQ (en Kasabian) is misschien voor ons (toegegeven, mn voor Karen) dé reden om naar Lowlands (ipv PP) te gaan. Voor mij mag je ze allemaal hebben, van Albert t/m Pop! Schelt mij een paar nachten camping.

 3. Ach, ik weet het niet hoor. Toen ik Kasabian zag op Glastonbury baalde ik wel maar het is ook een feit dat ik ze dit jaar al een keertje gezien heb. Voor Interpol geldt dat ik ze nog een keertje ga zien. En The Good The Bad and The Queen, daar moet ik de cd nog steeds eens goed van beluisteren, ben nog niet verder gekomen dan nr. 3. Maar ik zou ze zeker willen ruilen tegen The Cribs want wat die in de Marquee moeten vraag ik me af?

  Verder zou ik net als Indindo heel graag Wolf & Cub willen zien omdat die cd helemaal super is. En natuurlijk een bandje wiens naam ik niet zal noemen 🙂 Ach, ik mag helemaal niet zeuren, ik moet zelfs helemaal tot het einde blijven om Tool te zien.

 4. Wat een namen allemaal, ja! Ben er nog niet uit wat het voor mij komende zomer gaat worden eigenlijk. Eigenlijk wil ik eindelijk wel weer eens een keertje naar Lowlands toe…

 5. Hoor ik daar een Mart overstag gaan onder de hevige druk van Karen om toch maar naar LL te gaan ipv PP?? Potverdikkeme zeg.
  Hebben jullie De ontdekking van de hemel al in je rugzakje gedaan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s