5 thoughts on “We're only in it for the money

  1. nou nou, da’s ook wel weer erg zwaar aangezet. Als je gewoon de cd koopt (zoals ik alvast heb gedaan, besteld) krijg je gewoon het album zoals ie bedoeld is. De rest is bijzaak. Komt tegenwoordig wel meer voor, óók bij de kleinere, zgn indiebands. Die brengen nadat de eerste slag is geslagen nog snel een editie uit met een bonus dvd’tje of zoiets, ook puur bedoeld om de verkoop nog wat te rekken, de normaalste zaak van de wereld. Datzelfde kun je ook zeggen van het uitbrengen van singletjes met B-kantjes. Een fan koopt het singletje ook vanwege die b-kant, de a-kant heeft ie immers al. Is dat dan ook geldklopperij? Deze band kiest ervoor om die b-kantjes als bonustracks op het album aan te bieden. Tsja, ik keur het niet goed of zo, maar in de kern zie ik geen verschil. Het ‘standaard’ album bestaat uit 12 tracks, dus is gewoon volwaardig, Punt.

  2. Ik zie wel degelijk een heel groot verschil. Die “zgn. indiebands” verplichten je nl niet om hun extra’tjes in één bepaalde megastore te kopen.
    Bovendien vind ik de aanschaf van zo’n extra singeltje van £ 0.99 (vinyl) of £ 1.99 (cd)net even iets anders dan vier keer een complete langspeler.

  3. Die reactie van Pfork is wel een beetje over de top.

    Toch, dit is een stomme actie van de platenmaatschappij. Ik denk niet dat het een idee van Corgan was. Hij is misschien een arrogante zak, maar ik denk niet dat hij echt een geldwolf is. Ik las dat kaartjes voor hun shows in de States maar 20 Dollar kosten. Of je ze nu mag of niet, ze hadden veel meer kunnen vragen voor die tickets.

    En ik denk niet dat er ook maar iemand is die meerdere versies koopt voor 1 extra nummer. Die bonus tracks staan toch heel snel op ‘t net (Hype Machine etc.)

  4. Niet de meest handige zet van Billy. Het reflecteert wel een beetje de ‘zeitgeist’. Is meteen de albumtitel verklaard. Er zijn trouwens ook twee vinyl versies verschenen: de één met, en de ander zónder gat in het midden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s