She is the new thing

Zou ik in alle drukte bijna vergeten om te schrijven over één van de meest opwindende albums van de afgelopen maanden: ‘Strange House’ van The Horrors. Twaalf sterke staaltjes Gothic Garage, inclusief de opzienbarende singles ‘Count In Fives’, ‘Gloves’, ‘Sheena Is A Parasite’, ‘Death At The Chapel’ en lijflied ‘Jack The Ripper’. Denk aan The Cramps en The Eighties Matchbox B-Line Disaster samen met Velvet Underground, Captain Beefheart, Bauhaus en Siouxsie Sioux in een aftands spookhuis. Het rammelt, het knarst, het hakt, het kraakt, het schreeuwt en wordt op wonderbaarlijke wijze bijeengehouden door een immer gierende Vox Continental. Oftewel: "Psychotic sounds for freaks and weirdo’s" zoals de ondertitel van het album luidt. En om het feest compleet te maken is mijn favoriete albumtrack tot single gebombardeerd: ‘She Is The New Thing’. "She’s a special girl you know, the kind I’d hope to see, hanging on a wall…" Bruut!

6 thoughts on “She is the new thing

  1. Ah, fijn om te lezen dat in Huize We Hebben Eindelijk Weer Een Platenspeler tenminste 50% van de huishouding (cavia’s not included) The Horrors op hun juiste waarde weet te schatten. Ik ben blij dat wij heren de band tenminste al een keer live gezien hebben want Keulen of Brussel zou een chauffeurloze rit zijn geworden, en dan kom je niet ver…;-) Ik hoop stiekem nog op Pukkelpop, ik had ze niet voor niks in mijn top 5 wishlist gezet!

  2. @Indindo: Scherp opgemerkt maar als jullie genoeg bieden wil ik best taxi chauffeur spelen 🙂 Ze spelen trouwens wel op Dour, net als The Rapture.

  3. @Danniëlle: ik zal het in het achterhoofd houden.
    @Mart: interessante line-up, was er al over aan het denken om er naar toe te gaan. Helaas komen The Bees niet, je bent in de war met The May-Bees. Hele andere band (helaas).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s