Fucking irritant

Nu ieders persoonlijke Pinkpophoogtepunten via de fora, communities en blogs het web op druppelen moet ik (gesteund door enkele reacties op een vorig onderwerp) even iets kwijt over de twee absolute dieptepunten van het festival. De eerste heet Giel Beelen, de tweede Eric Corton. De zelfverklaarde muziekkenners die waren ingehuurd om de bands aan te kondigen verloren zichzelf namelijk in schaamteloze zelfverheerlijking en tenenkrommende borstklopperij. Zaterdagochtend zette Beelen al tijdens zijn eerste praatje de toon door zich tot grote ontdekker van Goose te bombarderen waarna er drie dagen lang geen houden meer aan was. Zo weten we nu dat beide heren persoonlijk verantwoordelijk zijn voor het grote succes van The Fratellis, dat mijnheer Corton Maxïmo Park al zag toen ze nog in hele kleine zaaltjes speelden, dat hij de Five O’ Clock Heroes wel eens privé spreekt en dat hij als allereerste Wolfmother de ether in smeet. Eigenlijk werd gaandeweg het festival duidelijk dat het duo Giel en Eric aan de wieg stond van de complete line-up en dat alle acts stuk voor stuk fucking goed danwel fucking rock & roll zijn. Maar uiteraard lang niet zo fucking cool als Giel en Eric – die zich al schreeuwend en groots gebarend ontpopte tot de Freddie Mercury van Hilversum – zelf. Wijlen Tedje van Es en F. Jacobse hadden daar ooit een heel fraaie uitdrukking voor: Mogen we even overgeven?

11 thoughts on “Fucking irritant

  1. Ik ben het hier zó mee eens! Ik vind vooral die Corton zo’n enorme eikel, om de redenen die je hierboven schetst. Bah, volgend jaar gewoon weer Claudia en Dolf inderdaad!

  2. Haha, ik vond het vooral onverantwoord om twee van die lelijke mannen (Dolf Janssen en Giel Beelen) op al die artiesten af te sturen, wat voor een beeld krijgen ze dan wel niet van de gemiddelde Nederlandse man. En ik erger me de laatste tijd sowieso erg aan het te pas en te onpas opduiken van ‘f*ck(ing)’ in de Nederlandse taal!

  3. haha, inderdaad, in lelijkheid zijn die niet te overtreffen. Zo’n Beelen, hij doet zich nu heel hip voor met zijn zielige petje, maar als je em een paar jaar geleden zag…wie heeft ooit bedacht om zo’n monster voor de camera te zetten?

  4. En wat zijn we toch allemaal weer lekker jaloers op Giel…..Sinds jaar en dag een verfrissende DJ op 3fm , we mogen er blij mee zijn.
    Zeg nou zelf , we zijn allemaal stikjaloers dat ie zo populair is , een lekker wijf heeft , iedere dag lekker muziek kan draaien en ga zo maar door. , waarschijnlijk luisteren jullie stuk voor stuk iedere dag van 6 tot 9 naar……….Giel!!!

    I rest my case

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s