The Wild Ones

Het optreden is zo’n drie kwartier oud als een verkouden Brett Anderson een deel van de vocalen van het gevoelige ‘The Wild Ones’ aan het publiek wil overlaten. Onder het motto ‘hard maar vals’ doen Bojoura en ondergetekende ons uiterste best terwijl de rest van de aanwezigen opvallend stil is. Mijnheer Anderson is danig van zijn apropos, schiet in de lach, onderbreekt zijn getokkel en schudt zijn hoofd. Na afloop van het concert worden we door hem persoonlijk bedankt voor “fucking up the song.” Maar… “at least you dí­d sing.” Gelukkig volgt tegen middernacht een herkansing, samen met Suede-bassist Mat Osman, toetsenist Fred Ball en gitarist Jim Dare in de aangenaam warme botanische tuin van Brussel. Nu gaat het ons gelukkig beter af. Onder het genot van een biertje en een glaasje rode wijn (totdat Bojoura een complete fles over Ball’s fonkelnieuwe hagelwitte sneakers schopt) wordt er op ontspannen wijze gesproken over voetbal (ik ben voor Charlton Athletic en dus een “wanker” maar da’s altijd beter dan Ipswich-fan en dus “tractor boy” Anderson), Brussel, Suede en het leven on the road. Osman demonstreert zijn zeer adequate Neil Codling imitatie en we worden op de gastenlijst geplaatst voor hun show in Berlijn twee dagen later. Waarom kunnen alle concerten niet zo eindigen als deze? Als we later onder een heldere sterrenhemel huiswaarts rijden, galmt ‘The Wild Ones’ door de auto. Het klinkt anders dan al die jaren daarvoor. Het zal na gisteravond ook nooit meer hetzelfde klinken.

Oh ja, er werd ook nog opgetreden in Brussel. Een kwartier korter dan in Keulen met een wegens verkoudheid niet optimale maar wel goed geluimde Anderson (die, zo hoorden we later, nog had overwogen om de show af te blazen), een met materiaalpech kampende Dare en een beduidend minder uitbundig en veel ouder publiek dan twee dagen daarvoor. Maar hey, who cares?!

Meer over la nuit botanique lees je ongetwijfeld bij de dames Bojoura en Blogparty. Als ze weer terug op aarde zijn zijn…

11 thoughts on “The Wild Ones

 1. @Danniëlle, en..heb je je wang nog gewassen? 😉
  @Marco, ik ben redelijk terug op aarde. Heb met een grote smile op mijn gezicht je logje gelezen. En ook ik zal voortaan anders luisteren naar The Wild Ones.
  Ik kom er trouwens wel slecht vanaf in dit logje, vals zingen, rode wijn omschoppen.
  Maar zoals je op een ander plaatsje online al zegt, er was ook hilariteit om mijn shirt en de valei waar Berlijn ligt 😉
  Maar hé..Brett zei dat hij van me houdt! Klonk trouwens geweldig hoe hij dit uitsprak! Lang leve zijn Nederlandse vriendin.
  Ik ga ook eens een logje maken, weet gewoon niet waar ik moet beginnen!

 2. @Bojoura: Helaas al 3x inmiddels. Ben de tel van de zoenen inmiddels kwijt hihi. Ben benieuwd naar je stukje al lees ik dat waarschijnlijk morgen, ik val om van de slaap (ik word oud).

 3. @Marco,Ja, gelachen hebben we! Die Fred Ball is eigenlijk zo heel jong niet meer, tenminste niet zo jong als ik hem schatte. Als je net 20 had gezegd had ik het ook gelooft. Brett is trouwens 39 las ik net ergens.
  Ik kan nergens vinden hoe de drummer heet. Staat zo lullig bij mijn foto. “Dit ben ik met..euh…de drummer…”

 4. ik vond die Fred ook erg jong uitzien, een sjneuzelke. Brett daarentegen..die 39 geef je em tegenwoordig op z’n minst, sorry dames 😉 Veel plezier met jullie nagenieten!

 5. Het zijn blijkbaar toch de concerten in den vreemde van niet zo heel jeugdige oud-leden van voormalige Britpopbands (Graham, Brett) die op jullie de meeste indruk maken… 🙂
  Maar dat komt vooral door die meet & greets natuurlijk. Misschien moet dat gewoon een alternatief worden voor het concert zelf!

 6. Pingback: Live 2007 | Head Music Archives

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s