Fish (22)

Hotel hobbies padding dawns hollow corridors
Bell boys checking out the hookers in the bar
Slug-like fingers trace the star-spangled clouds of cocaine on the mirror
The short straw took its bow

Sommige jeugdhelden laten zo’n indruk achter dat je ze nooit meer loslaat. Zo kon het gebeuren dat zojuist de kaarten werden aangeschaft voor mijn tweeëntwintigste (!) optreden van Fish. "Volgend jaar ‘Clutching At Straws‘" schreef ik eerder in een hoopvolle bui. En inderdaad, op 9 oktober a.s. wordt genoemde symfo-meesterwerk in zijn geheel op de planken gebracht in de Eindhovense Effenaar. We’re clutching at straws, we’re still drowning… kippenvel.

6 thoughts on “Fish (22)

 1. Ik heb er de recente e-mails van Fish nog eens op nageslagen en ik kan nergens ontdekken, dat de komende tour “Clutching at straws” in zijn geheel integraal gespeeld zal worden. Wat ik zo lees, staat binnenkort de release van zijn nieuwe album “Thirteenth star” voor de deur en de voorlopige titel voor de tour is “Clutching at stars”, wat dus wel waarschijnlijk inhoudt dat naast zijn nieuwe album inderdaad ook het eerdergenoemde absolute Marillion-meesterwerk goed aan de orde zal komen. Misschien moet ik ook maar voor een kaartje gaan, zeker nu Onkel Fish zich verloofd heeft, zal het best een leuk feestje kunnen worden.

 2. The Company Holland: “De shows zullen hetzelfde format hebben als tijdens de laatste tour. Shows van meer dan twee uur, met in de eerste set een selectie van solo materiaal en in de tweede set het complete Clutching at Straws album.”

 3. Jazeker, clutching is voor mij niet alleen Marillion’s beste. Sterker nog, het prijkt zelfs bovenaan mijn all time favorite lijst (dat terwijl ik geen fan ben van de band). Clutching At Straws raakt mij bij iedere luisterbeurt weer opnieuw. Van de meesterljke openingszet Hotel Hobbies tot aan het grootse the Last Straw. Tekstueel en muzikaal hoogtepunt van een band én soloartiest die dit niveau nooit meer hebben bereikt daarna.

 4. Idd, Mart, ook voor mij is het absoluut het beste album aller tijden en eigenlijk is het ook maar beter dat Fish en Marillion daarna gesplit zijn, want dit niveau was niet houdbaar.
  Marillion heeft trouwens van de week een nieuwe single als download gereleased.
  Marco, het zou leuk zijn, maar voordat de big man zelf deze set-up van het concert bevestigd, geloof ik het nog niet, want een artiest wil toch altijd graag zijn nieuwe werk pluggen. In een e-mail die ik vandaag kreeg, las ik dat hij in mei dat nieuwe album opneemt en in augustus zal hij trouwen, zijn nu nog aanstaande zal meegaan op tour en daar de backing vocals verzorgen.

 5. Heb het kaartje voor mijn verjaardag van mijn kinderen gekregen. Alleen weten ze zelf nog niet dat ze het gekocht hebbe haha.
  Maar ik zie er wel naar uit. Vond het album toen al (en nu nog steeds!) een geweldig album, zoniet het beste wat ze in de Fish-periode hebben gemaakt. Lekker op de fiets er naar toe. En al speelt hij het niet volledig zal het toch wel een prachtig feestje worden.

 6. het blijft mooi om te zien dat ik niet de enige ben met die marillion-afwijking. en alhoewel ik mijn portie qua ‘laat m’n mooiste album allertijden nog maar eens horen’ met misplaced childhood al gehad hebt zal ik ook bij deze optredens van de partij zijn. ondanks dat ik vrees (met grote vrezen) voor de stem van deze unieke schot (hoeveel tonen gaan we deze x naar beneden?) en ondanks de bedenkingen bij de samenstelling van de band zal white russian me ongetwijfeld weer raken. en anders sugar mice wel. tot eindhoven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s