Ouwe zeur

Sting? Sting… Is dat niet dat grootgebekte opdondertje dat na welgeteld één opzienbarend en daadwerkelijk spannend album op de automatische reggaepiloot overschakelde en vervolgens langzaam maar zeer zeker wegzakte in slaapverwekkende middle of the road pop voor rimpelrockbezoekers en muzikaal gezien al meer dan twintig jaar op sterven ligt? Ik sluit me dan ook geheel aan bij de mening van dr. Henkenstein op wiens weblog ik dit stukje ergernis opliep (en bovenstaand plaatje jatte). Waarvoor dank.

4 thoughts on “Ouwe zeur

  1. tuurlijk, Sting is niet de meest ‘urgente’ artiest en heeft al lange tijd geen sterk album meer uitgebracht (wmb wel meer dan 1 hoor), maar in de kern heeft ie wel gelijk. In de marge wordt er nog wel een beetje vernieuwd zo heel soms, maar echt nieuwe stromingen zijn niet meer te verwachten, de inspiratie lijkt aardig opgedroogd. Het bewijs ligt voor de hand: vrijwel alle leuke, frisse jonge bandjes maken ‘oude’ muziek (in nieuwe zakken). De stelling dat de huidige popmuziek reactionair is, is daarmee een erg makkelijk te verdedigen stelling. Maar aan Sting zou ik dan wel willen zeggen: Look who’s talking!

  2. Die lijn doortrekkend is de pop dood sinds ‘Rubber Soul’ en de rock sinds ‘Are You Experienced’. En als je het heel erg bont maakt kom je ergens in de Mississipi delta uit aan het begin van de vorige eeuw:
    “I got to keep movin’, I’ve got to keep movin’
    Blues fallin’ down like hail, there’s a hellhound on my trail…”

  3. Ach, natuurlijk mag hij zijn mening hebben. Er zijn genoeg terugkerende trends enzo, maar dat wil toch zeker niet zeggen dat er niets interessants meer gemaakt wordt dezer dagen. Boeiend spul genoeg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s