Queencrazy

Halverwege de jaren ’70 viel ik (als jochie met natte haartjes op de bank tijdens Avro’s Toppop) als een blok voor het geluid van Queen. ‘Sheer Heart Attack’, ‘A Night At The Opera’, ‘A Day At The Races’, van die dingen. Ik prijs me gelukkig dat ik de band tot drie keer toe heb zien optreden in de originele bezetting en ondanks een handvol zwakke albums in de periode ’78 – ’88 heb ik altijd een zwak voor ze gehad. Het magnifieke comeback-album ‘Innuendo’ en de verrassend sterke zwanenzang (de recente wannabe Queen met Paul Rodgers staat immers nog verder van het origineel af dan Mick Jagger’s solo-‘carièrre’ van de Stones) ‘Made In Heaven’ voelden dan ook als een beloning voor zoveel loyaliteit tegen alle stromen in. Anyway, iemand die tot op de dag van vandaag net zo’n fanatieke Queenie is gebleven als ondergetekende 30 jaar geleden is Harm, koninklijke connaisseur en sinds kort uitbater van Queencrazy, verzamelplaats voor liefhebbers en vindplaats van extreem stenende oude beelden van o.a. Hyde Park ’76, Hammersmith ’75 en Earls Court ’77. Helaas niet beschikbaar zonder registratie maar dat zal voor de mensen wiens hart sneller slaat bij het lezen van bovenstaande legendarische gigs geen enkele belemmering vormen.

8 thoughts on “Queencrazy

 1. Drie keer Queen gezien met Freddy!? Mijn jaloersheidsmeter springt diep in het rood. Dit is dan ook mijn grootste muzikale treurnis, dat ik nooit bij een Queen-concert aanwezig heb mogen zijn.

  De prijs voor de kaartjes van een pseudo-Queen vorig jaar vond ik trouwens buiten proportie en daar ben ik om beide redenen (te duur en toch niet het origineel) dan ook niet naartoe gegaan.

  De zwakke periode vond ik trouwens wel meevallen, misschien het album Body Language, maar The Works en A kind of magic en zelfs het album met I want it all en Breakthru hadden toch een zekere charme en enkele zeer goede nummers.

  “Made in heaven” miste daarentegen toch iets in mijn bescheiden mening.

  En “Innuendo” is waarschijnlijk hun allerbeste album in zijn geheel, waarbij ik Queen altijd meer een single als een albumband vond.

 2. Queen is great. En die site van Harm ook. Ik kijk de afgelopen dagen vaak naar die clips die op zijn site staan

  Helaas ben ik te jong om Queen met Freddie gezien te hebben. Ik had hem graag live gezien

 3. @Bube: Hot Space Tour 1982 (Keulen), Works Tour 1984 (Brussel), Magic Tour 1986 (Brussel). De eerste was het spannendst, de derde het best, de tweede viel wat tegen.

  @Danniëlle: Gelukkig hebben we Arctic Monkeys nog in de originele bezetting gezien 🙂
  Nooit gezien tot mijn grote spijt: Frank Zappa, terwijl ik daar in 1988 de kans toe had :-(((

 4. Ik ben ook in de gelukkige omstandigheid dat ik Queen 3x live heb gezien met FM.
  25-04-1982, 20-09-1984 & 11-06-1986, iedere keer in de Groenoordhallen in Leiden.
  En ook vorig jaar op 20-04-2006 in Rotterdam Ahoy. Ook dit vond ik ijzersterk, anders natuurlijk maar wel heel erg goed. En de site van Harm? Die is gewoon geweldig leuk en goed.

  Houdoe,
  de Smurf

 5. Ik ben niet de smurf, mar ik ben op dezelfde dagen geweest. De tweede keer was voor mij helemaal geweldig. ik werd op die 20-09-1984 14. Met veel begrip van de docenten op Broekland kreeg ik vrijstelling voor evt. overhoringen.

  Grtz Andy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s