If I Should Fall From Grace With God

Tijdens het kuisen van de badkamer (ja ook in huize Headmusic is het niet enkel sex, drugs & rock ‘n’ roll) werd ik hedenavond op passende wijze begeleid door zo’n gouwe ouwe die nog maar zelden uit de kast wordt gehaald maar telkenmale weer weet te imponeren. Al op de middelbare school werd ik door de lokale (toen nog) platenboer geattendeerd op The Pogues en hun album ‘Rhum, Sodomy And The Lash’ maar ik werd pas echt geraakt door deze Ierse folkpunkers (die nog het beste zijn te omschrijven als een kruising tussen The Dubliners en The Clash) na het verschijnen van “If I Should Fall From Grace With God“. De plaat staat buiten de gebruikelijke feeststampers en Ierse romantiek namelijk ook vol met puike liedjes. Op het eerste gehoor lijkt het allemaal nog lang leve de lol maar tekstueel gaat zanger, tekstschrijver en beroepsalcoholist Shane MacGowan toch net iets verder, met het dramatische en bijtende “Streets Of Sorrow / Birmingham Six” als onweerlegbare bewijs. “If I Should Fall From Grace With God.” is nog steeds gedompeld in een traditionele Ierse sound en opgeleukt met een enkele Ierse traditional maar deze keer voor het eerst met voornamelijk eigen materiaal, waarvan een groot deel vele jaren na dato ongetwijfeld zelf als traditional gezien zal worden. Of MacGowan dat nog zal meemaken is nog maar de vraag.

6 thoughts on “If I Should Fall From Grace With God

  1. Ik ga al die hyperlinks niet aanklikken want dan ben ik meteen verstrikt op het net. Nee, geef nou gewoon een terzake doend linkje daar een leuk nummer. Dan weet ik wat je bedoelt. Hey ho, Marco! 😉

  2. @ Koempel: Die laatste foto zegt meer dan een MP3 tje. Jou kennende vind je er waarschijnlijk niet veel aan. Rowwen Heze (ooit door Hubert Van Hoof gelanceerd als The Pogues uit Limburg) goes punk and drunk.
    @ Juliëtte: Molly is een feestband die de keltische muziek gebruikt om een lekkere polka op touw te zetten. Pogues gaat veel dieper en veel verder.

  3. Miljaar wat een vreselijke foto. Zoiets hoort op ogrish.com thuis.
    Bedankt voor de 3FM-tip. Ik zal de zender eens her-overwegen. Ik ben inmiddels afgezakt tot het luisteren naar Arrows Rock Radio en soortgelijke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s